puolukka-valkosuklaarahka.JPG

Viime viikonlopun vietimme pitkästä aikaa kotona koko perhe. Lauantaina perheen miehet suuntasivat tosin partion lippukunnan päivävaellukselle. Auringonpaiste houkutteli minut ja tytöt myös ulkoilemaan. Tyttäriin iski eväskateus, kun mieheni laittoi vaelluseväitä. Tasapuolisuuden vuoksi teimme mekin siis eväät ja päätimme lähteä pyöräretkelle Tuusulanjärven rannalla sijaitsevaan leikkipuistoon.

eväsretki.jpg

Asumme lähellä Järvenpään keskustaa ja ihanan syysilman helliessä poikkesimme torille ennen leikkipuistoon menoa. Torilta tarttui mukaan puolukoita, omenoita, päärynöitä ja suolasieniä. Lapsilla oli hauskaa ja itse nautin torilla käynnistä sekä ihanasta ilmasta todella paljon. Päätinkin, että täytyy ehdottomasti käydä useammin torilla lauantaisin koko perheen voimin.

Torilta ostetuista puolukoista lapset halusivat tehdä ehdottomasti jälkiruokaa. Loput puolukoista pakastettiin talven varalle. Jääkaapista sattui löytymään kermaa sekä rahkaa ja puolukkarahkaa oli siis "pakko" tehdä. Esikoinen rakastaa ylikaiken valkosuklaata, joten sitä sulatimme rahkan joukkoon. Lapset valmistivat puolukkarahkan itse minun vahtiessa ja neuvoessa vieressä. Ilo oli ylimmillään, kun itse valmistettu jälkkäri oli kaikkien mielestä herkullista.

puolukkarahka.JPG