punajuuri-vuohenjuustokeitto.JPG

Punajuurta tulee syksyllä ja talvella käytettyä keittiössä todella paljon. Tällä kertaa taioin lounaaksi keiton jääkaapista löytyneistä punajuurista ja vuohenjuustota. Lauantai aamupäivä kului pihalla haravoiden ja lounaaksi oli saatava jotain höyryävän kuumaa lämmittämään kohmeisia sormia ja varpaita. Mitä kaapista löytyy -periaatteella valmistetusta punajuuri-vuohenjuustokeitosta tuli niin herkullista, että päätin jakaa reseptin myös teille. Ensimmäinen idea oli maustaa punajuuri-vuohenjuustokeitto balsamicolla ja hunajalla. Suunnitelmat muuttuivat, kun balsamico pullo olikin tyhjää täynnä. Äitini käyttää paljon valmista tummaa balsamicokastiketta ja kastiketta on pullollinen päätynyt myös meidään keittiöömme, sillä päätin korvata puuttuvan balsamicon. Punajuurikeiton maustaminen tummalla balsamicokastikkeella oli näin jälkikäteen ajatellen mahtava idea, keitto oli omasta mielestäni herkullista.

Vähän aikaa sitten ostimme vihdoin ja viimein kunnollisen blenderin. Sen jälkeen olen pahasti hurahtanut sosekeittoihin. Blenderissä sosekeitoista tulee samettisen pehmeitä verrattuna sauvasekoittimella soseutettuihin keittoihin. Perhe on vielä ollut tyytyväinen sosekeittoihin, mutta ehkä pitäisi välillä tehdä lounaaksi muutakin.

Punajuuri kuuluu ehdottomasti suosikki juureksiin ja blogista löytyykin punajuurta sisältäviä ohjeita vaikka kuinka paljon:

- Kasvisborssikeitto

- Savustetut punajuuret ja chevrekastike

- Hunajaiset uunijuurekset

- Mehevät kasvispihvit

- Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret

- Punajuuri-vuohenjuustopaistos

- Paahdetut ja marinoidut punajuuret vuohenjuustolla