punajuurta tilliöljyllä.JPG

Tammikuussa olemme yrittäneet parhaamme mukaan syödä hiukan terveellisempää ja kevyempää ruokaa kuin yleensä. Tähän asti olemme tavoitteessamme suht hyvin onnituneet. Eräänä päivänä iski hirveä mielihalua punajuuri-vuohenjuustopiirakkaan. Asialla saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että olin selaillut Turun reissumme kuvia...

Päätin piirakan sijaan tehdä helpon paistoksen, joka oli myös hiukan terveellisempi ja kevyempi ruoka. Paistoksen kera päätin tarjota vihersalaattia, meiltä löytyi tällä kertaa friseesalaattia. Punajuuri-vuohenjuusto paistoksen kera voi myös hyvin tarjota salaattisekoitusta.

Maustoin punajuuripaistoksen aika miedosti, koska halusin tilliöljyn maistuvan kunnolla annoksessa. Punajuuri ja tilli sopivat mainiosti yhteen. Tähän makupariin törmäsin ensimmäisen kerran tehdessäni hurmaavan Rachen Khoon the Little Paris Kitchen -keittokirjasta linssejä punajuuren, vuohenjuuston ja tilliviegreten kera.

Annoksen maut olivat kohdillaan ja ruoka saikin kovasti kehuja, tätä ruokaa tehdään meillä taatusti uudestaan. Punajuuri-vuohenjuustopaistosta voi tarjota hyvin myös lisukkeena.