poropaimenen piiras.JPG

Saamme joka vuosi isältäni joululahjaksi puolikkaan poron. Paloiteltu poro tulee Kemijärveltä matkahuollon kylmäkuljetuksella. Poroa on tilattu vuosittain lapsuuden perheeseeni jo 90 -luvulla. Jos vain tilaa pakkasesta löytyy voin suositella lämpimästi. Poro on erityisesti lastemme suosiossa.

ylikypsä poro.JPG

Olen huomannut, että ylikypsäksi valmistettu liha maistuu lapsille erinomaisesti. Poron soppalihat valmistin siis pitkään hauduttaen erityisen mureiksi. Tähän piiraaseen voi myös hyvin käyttää poronkäristystä, jota on paremmin saatavilla. Käristyslihat lisätään pannuun pekonin jälkeen ja paistetaan kypsiksi. Kastikketta kannattaa tässä tapauksessa hauduttaa pidempään, vähintään tunti.

Poron kanssa piiraaseen laitoin porkkanaa ja uutta suosikkiani juuripersilijaa. Suosittelen kokeilemaan juuripersilijaa, mutta jos sitä ei löydy voi sen hyvin korvata palsternakalla.

paimenen piiras.JPG

Paras muussi syntyy ehdottomasti puikuloista ja ei tätä reseptiä olisi voinut nimetä Poropaimenen piiraksi, jos olisi käyttänyt muussin jotain muuta perunaa. Kotimaisemman poropaimenen piiraasta saat vaihtamalla parmesanin mustaleima emmentaaliin.