brunssi kotona.JPG

Muutama viikonloppu sitten lapset olivat juuri palanneet syysloman vietosta mummilasta ja päätin hemmotella perhettäni brunsilla. Ruoanlaitto on ainakin itselleni yksi tapa osoittaa rakkautta ja välittämistä läheisilleni. Parasta ruoanlaitossa on se hetki, kun koko perhe, suku tai ystävät istuu yhteiseen pöytään ja nauttii ruoasta ja seurasta.Vaikka välillä ruuhkavuosia viettäessä väsyttää armottomasti jaksaa lapsen pyynnöstä nousta sohvalta leipomaan tai antaa väsyneen miehen nukkua viikonloppu aamuna pitkään ja yllättää valmiilla aamiaispöydällä. Nanna kaikki äitini reseptit -blogista keksi jo jokin aikaa sitten aivan mahtavan termin ruualla rakasta, kuvaa täydellisesti omia ajatuksiani.

frittata.JPG

Hemmottelubrunssia varten valmistin helpon ja todella herkullisen tomaattifrittatan. Tomaattifrittataan tuli munien lisäksi kirsikkaluumutomaatteja mozzarellaa raastetta, raastettua parmesaania ja tuoreita yrttejä hienonnettuina. Kaikki ainekset uuniin ja puolen tunnin kuluttua herkullinen uunimunakas oli valmis.

vohveli brunssi.JPG

Frittatan lisäksi paistoin ison pinon vohveleita maku.fi.stä löytyneen ohjeen mukaan. Vohvelit ovat yllättäen lasten suosiossa ja ne katosivatkin kaikki hetkessä. Vohveleiden kera tarjosin vadelmia, turkkilaista jogurttia ja tyrnihilloa. Yhdistelmä toimi erinomaisesti.

perhe brunssin.JPG

Syksyn ja flunssakauden alkaessa aloitamme aamut aina mehulasillisella. Lasin pohjalle tilkka tyrnitäysmehua ja päälle appelsiinimehua. Toivotaan, että c -vitamiini pommi pitää pahimmat pöpöt loitolla.Tyrni tuotteet saimme vanhemmiltani, jotka hankkivat mehut sekä hillot Tihnolan tilalta mökkikunnasta Urajärveltä. Tihnolan tilan tyrnituotteita on myynnissä ainakin Heinolan Heilassa.