peltisienipiirakka.JPG

Retroherkku peltilihapiirakka on ollut jonkin sortin somehitti viimeaikoina ja siihen ei ole voinut olla törmäämättä. Peltilihapiirakkaa tulee tehtyä ehkä kerran vuodessa nostalgian nälkään. Meillä peltilihapiirakka tehdään aina itse tehtyyn rahkavoitaikinaan, se vain on niin paljon parempaa kuin kaupan valmiit voitaikinat ja helppo valmistaa.

Somekohun myötä teki itsekkin mieli valmistaa lihapiirakkaa. Lihatonta lokakuuta viettäessämme kehitin kuitenkin peltilihapiirakan pohjalta peltisienipiikan. Piirakasta ei tullut koko pellin kokoinen, mutta syötävää riitti pariksi päiväksi. Jauhelihan korvasin torilta ostamillani suolasienilla.

rahkavoitaikina piirakka.JPG

Suolasienien lisäksi piirakkaan sujahti reilusti tilliä, sienet ja tilli sopivat vain niin mainiosti yhteen. Korvasin myös riisin suomalaisemmilla ohrahelmillä. Peltisienipiirakka täytettiin siis suolasienillä, tillillä, sipulilla, keiteyillä kananmunilla ja ohrahelmillä. Lopputulos oli erittäin onnistunut ja herkullinen. Sienipiirakan kera tarjosin smetanaa. Dijon -sinappi sopi myös hyvin maustamaan piirakkaa.

sienipiirakka.JPG