pannacotta marinoidulla mangolla.JPG

Kevätaurinko on paistanut ihanasti viimeaikoina ja ainakin minä olen tuntenut itseni paljon virkeämmäksi. Kevään alkaessa on kotiin tullut hankittua myös kevätkukkia, tulppaaneja ja esikoita. Tähän aikaan vuodesta alkaa ajatukset kääntyä ruoanlaitossa kohti pääsiäistä. Päätin kokeilla etukäteen pääsiäistä varten suunnittelemaani jälkiruokaa, passionpannacottaa mangon kera. Passionpannacotta oli hyvää, mutta siitä ei tullut niin voimakkaan keltaista kuin olin ajatellut. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla lisätä vielä yhden passionhedelmän mehun pannacottaan.

passionpannacotta.JPG

Marinoituun mangoon sain idean muutama vuosi sitten pääsiäisen tienoilla nautittusta jälkiruoasta. Tällä kertaa en kuitankaan hienontanut minttua, vaan survoin mintun morttelissa sokerin kanssa. Lopputuloksena oli mahtavan väristä vihreää sokeria. Mango kannattaa ostaa hyvissä ajoin etukäteen, että se on käytettäessä varmasti kypsä. Raaka mango on suorastaan kamalan makuista. Mangon kypsymistä voi kokeilla vauhdittaa laittamalla mangon omenan kanssa samaan pussiin.

passion pannacotta.JPG

Olin jälkiruokaan erittäin tyytyväinen ja se maistui hyvin myös perheelle. Jähtäväksi jää teemmekö tätä uudestaan pääsiäisenä vai keksitäänkö jotain muuta.