paprika-tomaattikeitto.JPG

Grillasin paprikoita uunissa maustamaan tomaattikeittoa. Paprikoista saa kuoret lähtemään helposti, kun grillauksen jälkeen laittaa paprikat kulhoon ja peittää kulhon tiiviisti kelmulla. Odottelua 15 min ja kuoret lähtevät irti paljon helpommin.

Ruokaisuutta keittoon toi suuret valkoiset pavut, jotka sopivat hyvin sosekeittoihin. Maustoin keiton mm. lehtisellerillä, joka on kasvanut todella hyvin yrttimaalla. Tykästyin lehtisellerin makuun ja nyt täytyy miettiä miten säilön runsaan sadon.

Maukkaan keiton kanssa tarjosin uunissa grillattuja valkosipulileipiä. Sekoitin oivariiniin murskattua valkosipuli ja voitelin sillä leivät. Leivät kannattaa kääntää kerran grillauksen aikana. Valkosipulileivät sopivat erinomaisesti paprika-tomaattikeiton kera tarjottaviksi.

Lapsista parasta oli dipata valkosipulileipiä paprika-tomaattikeittoon.

tomaaatti-paprikakeitto.JPG