revitty lammas.JPG

Palmusunnuntaina nautimme perheen kesken illallista ja nyhtökaritsa sai koko perheeltä arvosanaksi 10+. Olin napannut lähikaupasta karitsan paistin, tarjouksessa kun sattuivat olemaan. Verkkoon pakatut paistit eivät yleensä ole lihana sieltä parhaimmasta/mureimmasta päästä. Tästä syystä päätin hauduttaa kyseistä karitsan paistia pitkään ja hartaasti. Karitsan paistin kanssa pataan päätyi balsamiviinietikkaa, reilusti valkosipulia, yrttejä ja säilöttyjä sitruunoita.

Nyhtökaritsa oli taivaallista, vaikka itse niin sanonkin. Silloin tietää todella onnistuneensa, kun ruoka aiheuttaa huokailuja ja tällä kertaa kävi niin. Kuvat ei valitettavasti tee todellakaan oikeutta tälle ihanalle ruoalle. Nyhtölihoista tuntuu olevan kovin vaikea saada onnistunutta kuvaa. Suurin syy nyhtökaritsan onnistumiseen olivat ehdottomasti säilötyt sitruunat ja niiden liitto balsamiviinietikan kanssa. Säilöttyjä sitruunoita käytetään paljon lähi-idässä. Itse olen etsinyt säilöttyjä sitruunoita jo pitkään ja halunnut päästä niitä kokeilemaan ruoanlaitossa. Taas kerran Punnitse ja säästä liikkeestä löytyi tämäkin pitkään etsitty tuote.

nyhtölammas.JPG

Nyhtökaritsan kanssa tarjoilin perheelle valkosipuliperunoita ja hunajajuureksia. En tiedä onko kyseessä ruokamuisto, mutta mielestäni pääsiäinen ja valkosipuliperunat vain kuuluvat yhteen. Ehkäpä lampaanviulu on lapsuudessani aina tarjottu valkosipuliperunoiden kera. Täytyypä kysyä äidiltäni asiasta. Näissä valkosipuliperunoissa oli jujuna väliin piiloitettu vuohentuorejuusto.

vuohenjuustoperunat.JPG

Tähän aikaan keväästä suosin vielä juureksia. Juurekset mautettiin reilusti hunajalla ja paahdettiin pehmeiksi uunissa. Kiertoilmauunissa voi kätevästi tehdä valkosipuliperunat ja hunajajuurekset yhtäaikaa, silloin kannattaa kuitenkin laskea uunin lämpötilaa parilla kymmenellä asteella. Aivan ihana ateria, jota voin todella lämpimästi suositella teille vaikka pääsiäisillalliseksi. Tämän aterian jämät ovat pelastaneet ankean sairastupa viikon...

hunajajuurekset.JPG