grillatut karitsan vartaat.jpg

 

Palataan vielä hetkeksi pääsiäiseen. Ensimmäisenä pääsiäispäivänä herkuttelimme grillatuilla lammasvartailla, jotka oli marinoitu harissa- marinadissa. Harissa on tunisialainen chilitahna, jota löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista valmiina purkista tai voit valmistaa sen myös itse maku.fi -ohjeen mukaan. Harissa sopii erinomaisesti maustamaan karitsaa tai lammasta. Aikaisemmin on blogissa tehty harissa- marinadi broilerille.

Herkullisten varteiden lisäksi grillasimme suippopaprikoita kokonaisina, kesäkurpitsa viipaleita, munakoiso kiekkoja, sitruunan puolikkaita ja halloumi viipaleita. Karvikset ja juusto sudittiin ennen grillausta kevyesti öljyllä. Grillauksen jälkeen kasvisten ja juuston päälle puristettiin grillatuista sitruunan puolikkaista mehut, ripoteltiin hiukan oliiviöljyä sekä maustettiin suolalla ja pippurilla. Ihan taivaallisen hyvää!

Lisukkeenä oli tarjolla myös bulguria, jonka joukkoon oli sekoitettu hienonnettua minttua ja silolehtipersilijaa. Annoksen viimeisteli vielä itse tehty tzatziki. Illallinen oli todella onnistunut ja ihanan kesäinen. Näitä herkkuja nimittäin valmistaisi ja nauttisi mielellään myös helteillä.

harissa.jpg

lammasvartaat.jpg

karitsavartaat.jpg