talvisalaatti.JPG

Jossain tuli vastaan ruusukaalisipsit ja sen pohjalta innostuin kokeilemaan ruusukaalin lehtien paahtamista uunissa. Täytyy tunnustaa, että tuli muutamaan kertaan kirottua koko idea ruusukaalien lehtiä irroitellessa. Maku tosin oli aivan mahtava, joten taidan toistekkin kokeilla kärsivällisyyttäni ja irroitella ruusukaalien lehdet.

Syksyn aikana olen ihastunut wasabi-rucolaan. Tässä rucolassa on todellakin sitä sinappista makua ja potkua. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan. Wasabi-rucola pysyi myös hyvänä vaikka osa salaatin aineksista oli lämpimiä. Paahdettuun ruusukaalisalaattin tuli myös paistettuja pekonikuutioita, appenzeller juustoa kuutioituna ja pikamarinoituja punasipulin renkaita.

Appenzeller juuston voi hyvin korvata jollain toisella vahvalla juustolla, esim. mustaleima emmentaalilla. Salaatin kastike valmistui lisäämällä valkosipulia ja dijon sinappia punasipuli renkaiden marinointiliemeen. Miltei täydellinen talvinen salaatti, suosittelen kokeilemaan ainakin ruusukaalin lehtien paahtamista. Kannattaa tosin vahtia uunia kärppänä etteivät ruusukaalin lehdet pääse palamaan.

paahdetut ruusukaalit.JPG