paahdettu kurpitsakeitto.jpg

Syksy on saapunut ja ilmat selvästi viilenneet. Viikonlopun aamupäivän ulkoilun jälkeen lounaaksi maistuu taatusti lämmin keitto. Kurpitsat ovat syksyllä sesongissa ja torilta tulikin ostettua myskikurpitsa. Itse pidän eniten paahdetusta kurpitsasta valmistetusta keitosta, joten paahdoin myskikurpitsan tälläkin kertaa. Myskikurpitsan lisäksi laitoin pellille paahtumaan myös valkosipulin kynsiä. Paahdettu valkosipuli toi ihanasti makua kurpitsakeittoon.

Keittoon tuli laitettua myös chevreä. Juustojen suurena ystävänä murustelin chevreä myös keiton pinnalle. Kurpitsakeitto täytyy tietysti tarjoilla paahdettujen kurpitsan siementen kera. Kannattaa paahtaa isompi satsi kurpitsan siemeniä kerralla ja säilyttää niitä purkissa, josta niitä voi lisätä salaatteihin sekä keittoihin tai napostella ihan sellaisenaan.