minihampurilaiset.jpg

Jääkiekon MM -kisastudioon nämä herkulliset mini-hampurilaiset eivät ehtineet, mutta maistuvat taatusti herkullisilta muutenkin. Kaupassa tuli vastaan hauskoja minihampurilaissämpylöitä ja lapset halusivat ehdottomasti niitä ostaa. Minihampurilaiset täytettiin tällä kertaa hunajamarinoiduilla broilerin paistileikkeillä, ananassalsalla ja banaanimajoneesilla. Broilerin paistileikkeet laitoin jo edellisenä päivänä marinoitumaan ja grillasin paistileikkeet kypsiksi grillissä. Hunajamarinadin ohjeen löydät linkistä.

Ananassalsa on meillä koko perheen suosiossa ja erityisesti sitä tulee valmistettua kesällä grilliruoan lisukkeeksi. Ananassalsa sopii todella hyvin revityn possun kanssa nautittavaksi, blogiarkistosta löytyykin postaus tästä yhdistelmästä. Yleensä jaan salsan kahteen kulhoon ja lisään chiliä vain toiseen salsaan. Perheen tytöt eivät vielä ymmärrä tulisen ruoan päälle, ekaluokkalainen tosin tykkää jo hieman tulisemmastakin ruoasta.

Banaanimajoneesi kuulostaa aika hurjalta, mutta on todella hyvää. Törmäsin banaanimajoneesiin ensimmäistä kertaa katsoessani Niki ja Henkka vs amerikka -sarjaa. Banaanimajoneesi kuulosti niin erikoiselta yhdistelmältä, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Banaanimajoneesi osoittautui herkulliseksi ja sitä onkin muutamaan otteeseen jo tullut tehtyä hiukan eri versioina. Banaanimajoneesin onnistuminen vaatii muuten erittäin kypsän banaanin.

Mini-kanahampurilaisista tuli todella herkullisia ja uskon, että näitä tehdään meillä toistekkin. Minihampurilaisten sijaan voi hyvin tehdä myös normaalin kokoisia hampurilaisia, aineksista riittää 6 tavallisen kokoiseen hampuyrilaiseen.