huevos rancheros.jpg

Viime viikonloppuna lapset olivat mummilassa viettämässä syyslomaa. Saimme miehen kanssa hengähtää hetken ja nauttia rauhasta. Sunnuntai aamuna hemmottelin miestäni meksikolaisella brunssilla, tie miehen sydämeenhän käy tunnetusti vatsan kautta. Kovin tulista ruokaa ei voi pienille lapsille tarjota, joten usein kun teen ruokaa vain meille kahdelle tulee tehtyä kunnolla tulista ruokaa.

meksikolainen brunssi.jpg

Kerranki pystyi rauhassa keskittymään ruoanlaittoon ja halusin kokeilla jotain uutta brunssia varten. Edellisenä päivänä olimme tehneet chili sin carnea (josta luvassa resepti myöhemmin), joten päätin jatkaa samalla linjalla ja tehdä meksikolaisen brunssin. Päädyin kokeilemaan perinteistä meksikolaista aamiaista eli huevos rancherosia periaatteella mitä sattui löytymään kaapeista. Goolettamisen tuloksena oli kasa todella erilaisia reseptejä, joissa suurimmassa osassa mainittiin huevos rancheroksen olevan paras krapula-aamiainen. Tämä resepti syntyi kaappien tilanteen pohjilta ja maistui meille molemmille erinomaisesti, vaikka ei krapulasta ollut tietoakaan. Muutaman kerran tuli tosin todettua, että raaka-chorizo olisi sopinut erinomaisesti joukkoon. Täytyy ehdottamasti kokeilla tätä reseptiä chorizon kera lihattoman lokakuun jälkeen.

Huevos Rancherot tarjoilin paistettujen ja rapeiden tortillojen, tuoreen korianterin, viipaloidun avocadon, limen, murustetun fetan, jalapeno viipaleiden ja kirsikkatomaattisalsan kera. Kirsikkatomaattisalsan tein itse tällä luotto-ohjeella, muuta tomaattipohjaista salsaa meillä ei enää valmisteta. Kyseistä salsaa ei ole koskaan jäänyt pisaraakaan tähteiksi, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Meksikolainen brunssi oli meille molemmille mieleen ja ehdottomasti tulee tehtyä myös toistekkin. Onko teillä tehty meksikolainen brunssi? Mitä tarjosit?

meksikolainen aamiainen.jpg