DSC_0017.JPG

Tänään pääsin selailemaan vanhempieni luona äitini vanhaa ja edelleen käytössä olevaa reseptikirjaa. Reseptikirjoja on useita ja niihin on kirjoitettu sekä liimattu lehdestä leikattuja reseptejä, jotka on hyväksi havaittu. Itsekin olen muutaman reseptikirjan täyttänyt ennen ruokabloggaamisen aloittamista.

DSC_0005.JPG

Reseptikirjasta valittiin kasvispihvit. Kyseisen reseptin olen itse kirjoittanut äitini reseptikirjaan joskus 90 -luvulla. Enää en yhtään muista mistä resepti on peräisin. Täytyy tunnustaa, että olin reseptin myös kokonaan unohtanut. Asuessani vielä kotona valmistimme tällä reseptillä usein kasvispihvejä, koska variaatiota pystyy kehittelemään vaikka kuinka paljon. Reseptin ainesosaluettolossa lukee nimittäin vain 500g kasviksia raastettuna eli valinnan varaa löytyy.

Tällä kertaa raastoin punajuurta, omenaa, palsternakkaa ja porkkanaa. Kasvispihveihin voi käyttää mm. kesäkurpitsaa, perunaa, kaali ja selleriä. Kannaattaa raastaa osa käytettävistä kasviksista karkeaksi raasteeksi ja osa hienoksi raasteeksi. Tällöin pihvit pysyvät hyvin kasassa ja pihvien koostumus on hyvä. Kasvispihveistä tulee mahtavan mehukkaita, kun ne paistamisen lisäksi haudutetaan kypsiksi pannulla kasvisliemessä.

DSC_0009.JPG