Sen lisäksi, että aina lasten kanssa leivomme yhdessä jotain lastenkutsuille, usein myös askartelemme koristeita. Lasten HotDog juhlia varten halusin kokeilla lasipurkkien koristelemista lasten kanssa hauskoiksi juomalaseiksi. Olethan jo käynyt muuten äänestämässä omaa lastenkutsujen suosikki herkua?

lasipurkki lasit.JPG

Lasipurkkeja ainakin meillä kertyy ihan kiitettävästi, joten niitä ei tarvinnut lähteä metsästämään. Laitoin purkit likoamaan veteen puoleksi tunniksi ja etiketit lähtivät hyvin irti. Joistain lasipurkeista oli hiukan haasteellista saada liimaa irti, joten kannattaa varata purkkeja enemmän kuin niitä tarvitaan. Etikettien irroittamisen jälkeen pesin purkit asianpesukoneessa ja annoin kuivua hyvin pesun jälkeen.

lasi koristelu tarvikkeet.JPG

Olin kuullut liitutauluetiketeistä ja niitähän oli tähän kokeiluun saatava. Onneksi niitä olikin runsaasti tarjolla Clas Ohlsonilla. Jos liitutauluetikkettejä ei löydy voi myös hyvin leikata sopivan kokoisia paloja liitutaulutarrarullasta.  Lapset liimasivat etiketit avustuksellani lasipurkkeihin ja koululainen kirjoitti tärkeänä nimet etiketteihin liidulla. Purkkeja koristelimme vielä lisää mustavalkoisilla washi teipeillä. Kivaa ilmettä kattaukseen toivat myös paperipillit. Askartelu oli kaikista hauskaa ja eipähän mennyt lasit sekaisin. Liitutauluetiketit ja washi teipit lähtivät helposti irti purkeista juhlien jälkeen, joten purkkeja voi edelleen käyttää.