kuningatar tiramisu

Palataan vielä synttäreiden juhlintaan, edellisessä postauksessa käsiteltiin alkupaloja, siirrytään nyt suoraan jälkiruokaan. Haluamme yleensä mieheni kanssa juhlistaa kaikkia merkkipäiviä hyvän ruoan merkeissä, lapsille tärkeintä on tietenkin jälkiruoka. Synttäreitä juhlittaessa lapsille tärkeintä on ollut synttärikakun leipominen.

Valitettavasti flunssakausi on pahimmillaan ja koetellut meidänkin perhettä jo yli viikon. Perinteistä kakkua en siis viitsinyt sairaiden lasten kanssa lähteä leipomaan, vaan asia piti saada hoidettua helposti. Päädyin helppoon vaihtoehtoon eli marjaiseen versioon tiramisusta. Kutsutaan sitä nyt vaikka kuningatarmisuksi, täytteinä käytettiin nimittäin mustikkaa ja vadelmaa.

Tiramisun muunnelma osoittautui erinomaiseksi valinnaksi, lapset pystyivät nimittäin tekemään sen lähes itse. Riemulla ei siis ollut rajaa, kun äiti auttoi vain vähän. Kolmikko esitteli "kakun" päivänsankarille erityisen ylpeinä saavutuksestaan. Onnistumisesta intoutuneena perheen prinsessat totesivat, että aikuisena he osaavat tehdä ihan mitä ruokia vain ja ovat vielä parempia kokkeja kuin äiti. Nähtäväksi jää :).

Marjainen kuningatarmisu oli ihanan raikkaan makuinen ja maistui erinomaisesti koko perheelle. Suomalaiset marjat ovat kyllä aivan mahtavia.Tätä kuulemma pitää tehdä uudestaa, saattaa tosin olla, että kehittelen taas jonkun uuden version.

marjamisu.JPG