kokonaisena grillattu naudan ulkofilee.JPG

Kesälomalla (jota on onneksi vielä muutama päivä jäljellä) lähes jokainen illallinen tuli valmistettua grillissä. Tänä kesänä tuli myös todettua se, että emme ole pihvien grillaajia. Naudan, possun sekä karitsan sisä- ja ulkofileet tulee poikkeuksetta grillattua kokonaisina paloina. Grillauksen jälkeen liha lepää hetken foliokääressä ennen kuin grillattu liha leikataan ohuksi siivuiksi. Makuasioitahan nämä ovat, mutta näin meidän perheelle maistuu grillattu liha parhaiten.

Lomalla naudan ulkofilee sai pintaansa Espanjaan viittaavan rub mausteseoksen ja lopputuloksena oli ehdottomasti loman paras liharuoka. Grillatun naudan ulkofileen kanssa oli tarjolla tomaattisalaattia persilijavinegretillä, kuivatulla chilillä maustettua aiolia ja grillattuja padron chilejä.

Padron chilit olivat miltei parempia kun ne valmisti pannulla paistamisen sijaa grillissä. Aioliin tuli mukavasti potkua kun lisäsin joukkoon chilihiutaleila. Erinomainen ateria kaiken kaikkiaan, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

tomaattisalaatti persilijavinegretti.JPG