kanttarelli.jpg

Kukaan muu ei ollut onneksi löytänyt mieheni kanttarelliapajia ja metsäretken saaliina olikin eilen reilusti kanttarelleja. Päätimme valmistaa kanttarellit heti illalliseksi. Kanttarellit ovat mielestäni parhaimmillaan, kun ne nauttii heti. Mies tosin haikeana muisteli sherryviinietikassa marinoituja kanttarelleja ja harmitteli ettei sherryviinietikkaa ole mökkikeittiössämme. Tällä kertaa teimme lämmintä kanttarelli-perunasalaattia muurikalla. Voi tätä toki kutsua myös kantterelli-perunapaistokseksikin.

kanttarelli muurikka.jpg

Kanttarellien lisäksi paistoimme muurikassa uusia siiklejä, pekonia ja uutta sipulia. Siikli on kyllä yksi parhaista perunalajikkeista. Lapsetkin ovat tätä mieltä ja sen takia mökin pottumaalla on kasvamassa pelkästään siikliä. Valitettavasti jäniksille ja metsäkauriille on perunoiden varret maistuneet eli saa nähdä miten sadolle käy.

Paistoimme muurikan keskellä yhden ainesosan kerrallaan ja jo paistetut ainekset siirrettiin muurikan reunoille odottamaan. Lopuksi kaikki sekoitettiin hyvin keskenään ja viimeisteltiin tillivinegretillä, joka sai kiehahtaa pikaisesti muurikassa. Lopputulos oli taivaallinen, vaikka itse niin sanonkin.

paistetut kanttarellit muurikassa.jpg

Toivottavasti kanttarelliapajamme tarjoaa kanttarellejä jatkossakin. Lapset innostuivat yllättäen kanttarelleista ja ne maistuivat heillekin hyvin. Metsäretket kanttarellien toivossa varmasti yleistyvät meidän perheessä. Sieni onnea kaikille!

lämmin perunasalaatti.jpg