joulupöytä.JPG

Takana ihanan rauhallinen ja rentouttava Joulu uudessa kodissa, tietysti myös herkullinen. Joulupöytämme taitaa poiketa perinteisestä aikalailla. Allergioiden takia kala puuttuu pöydästämme kokonaan. Viime jouluna päätimme myös luopua laatikoista. Lapsista kukaan ei ole oppinut niistä pitämään ja ehkä me aikuisetkin olemme niitä jo ennen aattoa tarpeeksi syöneet.

Joulupöydässämme laatikot korvattiin karamellisoiduilla juureksilla, jotka maustoin piparkakkumausteella. Ohje löytyy postauksen lopusta. Vuosi sitten herkuttelimme karamellisoiduilla porkkanoilla ja kaskinauriilla.

Marinoidut punajuuret ovat myös vakiinnuttaneet paikkansa joulupöydässämme. Ne ovat herkullisia sellaisenaan, mutta maistuvat erinomaisilta vuohenjuuston kera nautittuna. Sienisalaattia on jouluna ehdottomasti oltava ja tänä vuonna teimmekin kahta eri versiota. Suolasienistä tehdyn sienisalaatin ohje löytyy postauksen lopusta ja maidottoman tillillä maustetun sienisalaatin ohje löytyy linkistä.

Lasten ehdoton vaatimus joulupöytään oli hölskytyskurkut, jotka näin talvella tehtiin avomaakurkkujen sijaan tavallisesta kurkusta. Hölskytyskurkut katosivatkin ensimmäisenä pöydästä.

rosolli.JPG

Rosollista tein tänä vuonna lapsiystävällisemmän version jättämällä punasipulin pois. Rosollin kera tarjottavaksi valmistin maku.fi:n ohjeen mukaan marinoituja punasipuleita. Yhdistelmä oli erittäin onnistunut ja tällä taktiikalla mennään taatusti myös ensi vuonna.

Kaikkien näiden herkkujen lisäksi joulupöydästämme löytyi myös kinkkua, savustettua kalkkunaa, vatajan poropuolukkapateeta ja mummin ohjeella valmistettua sinappia. Makeista jouluherkuista lisää myöhemmin.

Mitä herkkuja teidän joulupöydästä löytyi? Herkullista loppu vuotta kaikille!