vuohenjuusto-punajuuriterriini.JPG

Tänä vuonna olemme viettäneet itsenäisyyspäivää kotona. Itsenäisyyspäivä illallisen valmistelut aloitimme jo edellisenä päivän. Illallisesta tuli onnistunut kokonaisuus, joka aloitettiin herkullisilla punajuuriterriineillä. Aikuiseen makuun sopivat vuohenjuustotäytteellä täytetyt punajuuriterriinit viimeisteltiin balsamicosiirapilla ja salaatinversoilla.

Lapsia varten punajuuriterriinit saivat fetatäytteen. Yllätyksekseni fetatäyteiset terriinit äänestettiin koko perheen voimin parhaimmiksi. Molemmat täytteet maustoin tuoreella tillillä, sitruunan raastetulla kuorella sekä mehulla. Terriinit oli yllättävän helppo valmistaa ja aktiivista valmistusaikaa ei paljoa tarvittukkaan.

Punajuuriterriineistä muodostui elegantti alkuruoka illallisen avaukseen ja maku oli todellakin kohdillaan. Punajuuriterriinit voi hyvin valmistaa myös edellisenä päivän. Juhlien emäntä tai isäntä pääsee näin juhlapäivänä paljon helpommalla, kun alkuruoka on valmiina. Punajuuriterriinit sopivat taatusti erinomaisesti joulupöytään.

punajuuri-vuohenjuustoterriini.JPG

fetajuustopunajuuriterriini.JPG

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!fetapunajuuriterriini.JPG