kinuskipannacotta.JPG

Pannacotat ovat ehdottomasti suosikki jälkiruokiani. Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin kokeilla miltä kinuskipannacotta maistuisi. Kinuskikastikkeen keitin itse maku.fi ohjeen mukaan. Kinuskikastike onnistui erinomaisesti ja maku tuli muutamaan kertaan tarkistettua, ihan vain varmuuden vuoksi.

Pidän pehmeistä pannocotista, joten käytin vain kaksi liivatelehteä. Jos haluat tehdä kumottavia panncottia kannattaa lisätä vielä yksi liivaletehti. Kinuskipannacotat tarjoilin hauskasti pienistä kahvikupeista. Kinuskipannacotat viimeisteltiin lisäämällä pinnalle kinuskikastiketta ja puolukoita.

Lapsuudessani jouluna tarjottiin aina jälkiruoaksi puolukkajäädykettä ja kuumaa kinuskikastiketta. Jäädyke tehtiin tietysti tupperwaren hyydykevuokaan. Itse yhdistän varmaankin juuri tästä syystä kinuskin ja puolukat jouluun. Kinuskipannacotta oli kaikista todella hyvää, tosin lapset söivät omansa ilman puolukoita.

Ehkä sitä on joulu herätettävä henkiin oman lapsuuden klassikko joulujälkiruoka ja kokeilla maistuuko puolukkajäädyke edelleen hyvältä. Täytyy varmaankin kääntyä äitini puoleen reseptiä varten. Mukavaa joulun odotusta!

pannacotta puolukka.JPG