Aloitimme lasten kanssa tällä viikolla jouluvalmistelut. Ensimmäiseksi teimme yhdessä helppoja makeita herkkuja, joista osa on tuttuja jo omasta lapsuudestani. Riisimurokarkit taitavat kaikille olla tuttuja ja tietysti tätä omaan lapsuuteen kuulunutat jouluherkkua oli tehtävä myös lasten kanssa. Pyöräytimme myös herkullisia kookospalloja. Teimme myös lastenjuhlien hitistä Rocky Roadista jouluisamman version.

Kaikki nämä herkut sopivat erinomaisesti lasten kanssa tehtäviksi. Ohjeet, joissa ainekset vain mitataan kulhoon ja sekoitetaan onnistuvat hyvin 3v. kuopuksemme kanssa. Lapsi on innoissaan onnistumisesta ja äiti voi huokaista helpotuksesta, kun keittiö ei ole kaamean kaaoksen vallassa.

kookospallot.JPG

Kookospallot teimme Maku -lehdessä 7/2014 olleen ohjeen mukaan. Muutin hiukan ohjetta lapsille sopivammaksi jättämällä kahvin pois. Kaappien sisällön sanelemana ruokosokeri vaihtui intiaanisokeriksi ja jauhettu vaniljatanko korvattiin teelusikallisella vaniljasokeria. Massan nostin myös jääkaappiin puoleksi tunniksi, niin pallojen muotoilu onnistui helpommin.

pipari rocky road.JPG

Rocky Roadit ovat olleet meillä lastenjuhlien vakioherkku. Tällä kertaa päätin kokeilla Rocky Roadeja jouluisella twistillä. Piparkakkujen palaset saivat rocky roadit maistumaan sopivan jouluisilta. Joulun jälkeen voi tähän herkkuun käyttää ylijääneet piparit, kun pelkistä pipareista on saanut jo tarpeeksensa.

Lapsuudessani käytettyä ohjetta riisimurokarkeille ei ole valitettavasti tallella. Teimme riisimurokarkit Maku.fi:stä löytyvällä ohjeella. Taas tuli ohjetta hiukan muokattua eli vanilliinisokerin sijaan käytin vaniljasokeria. Kookosrasvaa käytin pikkasen vähemmän 100g.

Kaikki herkut maistuivat erinomaisilta glögin kera. Rocky Roadeja taisi hävitä parempiin suihin eniten. Tänään taidamme jatkaa jouluvalmisteluja piparitaikinan teolla, mutta siitä lisää myöhemmin. Ihanaa joulun odotusta kaikille!

riisimurokarkit.JPG