ylikypsä kassler.JPG

Viime sunnuntaina hemmottelin perhettä yhdellä yhteisellä lempiruoalla eli ylikypsällä possulla. Löysin sattumalta kaupasta SavuHovin valmiiksi pintasavustettua kassleria. Rakastan savustettua lihaa, joten valmiiksi pintasavustettua kassleria oli aivan pakko kokeilla. Kokeilu kannatti, sillä pintasavustettu kassler oli aivan mahtavan makuista. Jos et löydä kaupasta valmiiksi pintasavustettua kassleria voit hyvin pintasavustaa kasslerin myös itse. Vaihtoehtoisesti voit myös vain ruskistaa kasslerin pinnan pannulla.

Kasslerin pintaan hieroin salviatahnaa, jota on tullu jo useammassa reseptissä käytettyä: salvialla maustetut porsaan ulkofileepihvit, salvialla maustettu porsaan sisäfilee. Salvia sopi erinomaisesti maustamaan myös kassleria.

Kassler haudutettiin ylikypsäksi kaalipedillä. Kaalin lisäksi pataan päätyi sipulia, porkkanaa, kuivaa valkoviiniä, kasvislientä ja hunajaa. Padassa viisi tuntia hautunut kaali oli ylikypsän kasslerin lisäksi taivaallista. Mieheni antoi tämän kokeilun arvosanaksi 9 ½ eli tulevana sunnuntaina voi tällä reseptillä hyvin hemmotella isiä.

ylikypsä porsaan niska.JPG