pikkujouludrinkki.JPG

Kaupallinen yhteistyö - Rajamäen

Kuumin pikkujoulusesonki odottaa jo nurkan takana, joten nyt on hyvä aika ryhtyä ideoimaan pikkujoulujen tarjoiluita. Itse en halua kovin montaa kertaa nauttia perinteisiä jouluherkkuja ennen jouluaattoa. Pikkujouluissa itse pidän eniten tarjoiluista, joissa on pieni jouluinen vivahde perinteisten jouluruokien ja -juomien sijaan.

Pikkujoulu juhlat onkin hyvä avata kilistämällä glögimukien sijaan lasillisella granaattiomenashrubia. Viinietikka pohjainen shrub valmistuu helposti kiehauttamalla kattilassa granaattiomenan siemeniä, omenaviinietikkaa, sokeria ja glögimaustetta. Siivilöinnin ja jäähdyttämisen jälkeen shrub on valmista tarjottavaksi. Tilkka mausteista granaattiomenashrubia lasin pohjalle, kuohuviiniä päälle ja kanelitanko koristeeksi. Pikkujouludrinkki on valmis nautittavaksi! Drinkkiin sopivat jääpalat valmistat lisäämällä jääpalamuotteihin granaattiomenan siemeniä.

Shrub oli itselleni ihan uusi tuttavuus ja ihastuin granaattiomenashrubin makuun. Juhladrinkeistä yli jäänyttä shrubia olen käyttänyt arkena maustamaan vichyä. Valmiiksi maustettuihin vichyihin ei taida olla enää paluuta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

pikkujou tarjoilut.JPG

Pikkujouluihin sopivat suupalat valmistat marinoidusta punajuuresta, chevrestä ja patongista. Punajuurien marinadiin antoi rutkasti makua Rajamäen yrttivalkoviinietikka. Punajuurien sijaan voit kokeilla marinoida kelta- tai raitajuuria. Marinoituja punajuuria voit käyttää myös salaateissa.

Punajuuret kannattaa laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä. Punajuuret ehtivät näin maustua kunnolla ja juhlapäiväksi jää vain patonki viipaleiden paahtaminen sekä suupalojen kokoaminen. Pikkujoulun suolaisiin suupaloihin käytin näyttävää viinisuolaheinää koristeena, se sopii hyvin punajuuren kera tarjottavaksi. Suupaloja voit helposti muunnella, esimerkiksi korvata vuohenjuusto sinihomejuustolla. Suupalat voit myös viimeistellä tilkalla Rajamäen balsamikastiketta. Rajamäen sivustolta löytyy myös monta muuta herkullista reseptiä juhliin.

pikkujoulu alkupalat.JPG