aamiainen.JPG

Tuleva sunnuntai saattaa aiheuttaa tällä hetkellä pientä päänvaivaa ympäri Suomea. Ajattelin hiukan helpottaa pohdintaa ja tässä muutama idea isänpäiväksi.

Meillä isänpäivänä usein otetaan rennosti ja herkutellaan hyvällä ruoalla. Päivä aloitetaan aina herkullisella aamiaisella. Koko perheemme suurta herkkua ovat croisantit. Usein teemme kahdenlaisia croisantteja: tavallisia ja toisiin laitemme pienen palan tummaa suklaata sisälle. Toinen aamujen kestosuosikkimme on simppeli marjasmoothie: 2 dl turkkilaista jogrttia, 4 dl maitoa, 200g mustikoita, 200g vadelmia ja 2 rkl hunajaa.

Näiden herkkujen lisäksi laitan usein munakkaita, esimerkiksi ruusukaali-munakas on todella herkullista. Blogiarkistosta löytyy myös todella herkullinen ohje pekoni-viskihilloon ja uppomuniin, jotka maistuvat taatusti isälle.

kanttarelliliemessa_haudutettua_hirvea.jpg

Isänpäivän päivälliseksi sopisi hyvin kanttarelliliemessä ylikypsäksi haudutettua hirven paistia tai salvialla maustettua porsaan sisäfilettä.

porsaan_sisafilee_uunissa.jpg

Aterian päätteeksi on isä tietysti ansainnut kakun. Mieheni mieleen ovat olleet ainakin Donna Hayn täydellinen juustokakku ja Snickerskakku.

juustokakku.jpg

Toivottavasti näistä oli mietinnöistä oli apua jollekulle. Me vietämme isänpäivää mökillä, joten saa nähdä mitä herkkuja siellä pystyy taikomaan. Hyvää isänpäivää kaikille!

snickerskakku.jpg