härkis kulhoruoka resepti.jpg

Härkis härkäpapuvalmiste saapui juuri kauppoihin ja onnistuin sitä heti kaupasta löytämään. Toisin on käynyt nyhtökauran kanssa, kaupassa hyllyt ovat aina huutaneet tyhjyyttä. Paistoin härkistä nopeasti pannulla ja maustoin sriracha- ja soijakastikkeella. Härkiksen mausteeksi sopii taatusti myös yksi suosikeistani eli hoisinkastike, sitä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.

Paistettu ja maustettu härkis päätyi kulhoruokaan, joihin olen viimeaikoina ihastunut. Yleensä käytän kulhoruokien pohjaksi jyviä, couscousia tai kvinoaa tällä kertaa kulhon pohjalle päätyi kuitenkin riisinuudeleita. Kulhoruokiin laitan myös paljon erilaisia tuoreita kasviksia ja yrttejä. Kun käyttää erivärisiä kasviksia tulee kulhosta herkullisemman näköinen. Kulhoon voi lisätä myös juustoa, kananmunaa tai esim. härkistä.  Kulho viimeistellään (salaatti)kastikkeella ja siemenillä tai pähkinöillä.

Olen ajatellut tehdä kulhoruokia töihin mukaan lounaaksi, mutta vielä on arki(aamui)sin ollut liian väsynyt siihen puuhaan.

Härkiksen maku ja rakenne yllättivät minut positiivisesti, joten tulee ostettua härkistä taatusti toistekkin. Toivottavasti nyhtökauraa löytyy pian kokeiltavaksi.

Kokeile myös toista kulhoruokaa: suolaista lounaspuuroa.

Blogista löytyy myös seuraavat härkisreseptit:

Härkis Chili sin carne

Härkis-tortillat

härkis.jpg

härkis resepti.jpg