grillattu kukkakaali.jpg

Tämän kesän yksi hittigrillattava on ollut kukkakaalipihvit. Viime perjantaina lounaalla töissä tuli puhetta kukkakaalin grillauksesta ja työkaverit kehuivat grillattuja kukkakaalipihvejä herkullisiksi. Mökkimatkalla kävimme kaupassa ostamassa viikonlopun ruoat ja pakkohan sitä oli yksi kukkakaali ostaa.

kukkakaali pihvit.jpg

Mietin pitkään miten maustaisin kukkakaalipihvit. Päädyin maustamaan grillatun kukkakaalin vain suolalla ja mustapippurilla. Grillattun kukkakaalin lisukkeena päätin tarjota chimichurri -kastiketta, jonka reseptin löysin maku.fi:stä. Resepti on liitettynä postauksen loppuun. Chimichurri on Argentiinalainen öljypohjainen kastike, jota tarjotaan grillattujen pihvien kera. Chimichurri -kastikkeeseen tulee tuoretta persilijaa, korianteria, valkosipulia, chiliä ja savustettua paprikajauhetta. Chimichurri -kastike sopi erinomaisesti maustamaan kukkakaalipihvejä.

Työkaverit olivat oikeassa, grillatut kukkakaalipihvit olivat herkullisia. Kukkakaalia grillaamme taatusti toistekkin ja chimichurri -kastiketta tulee tehtyä jatkossakin. Työkaverit kehuivat myös kukkakaalista valmistettua pizzapohjaa, sitä täytyy varmasti kokeilla seuraavaksi.

chimichurri.jpg