DSC_0029.JPG

Olin kuullut, että avokadot ovat herkullisia uunissa valmistettuna salsan ja fetan kera. Keväällä taisi muutamassa blogissakin näkyä lämpimiä avokado reseptejä. Itsekkin piti kokeilla avokadojen paistamista uunissa, mutta arjen kiireiden keskellä unohtui. Lomalla päätin kuitenkin kokeilla uunin sijaan avokadojen grillaamista.

DSC_0016.JPG

Mies oli aika skeptinen tämän kokeilun onnistumisesta ja täytyy tunnustaa, että itseänikin epäilytti. Avokadojen grillaus onnistui todella helposti. Avokadojen lisäksi grilliin päätyi myös limen puolikkaita. Limen (tai sitruunan) grillausta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, grillaus mm. makeuttaa limen mehua. Grillattun limen mehua puristin grillattujen avocadojen pinnalle.

Grillattujen avokadojen lisukkeena tarjosin kirsikkatomaateista tehtyä salsaa. Annokset viimeisteltiin murustetulla fetalla. Yllätykseksemme lopputulos oli todella herkullinen, jopa mieheni oli haltioissaan vaikkei yleensä edes pidä avokadosta. Rohkeasti siis kokeilemaan!

Jos grillatut avokadot tuntuvat liian erikoisilta kannattaa kokeilla ainakin kirsikkatomaattisalsaa. Ihastuimme kirsikkatomaattisalsaan ja sitä onkin tullut tehtyä jo kahteen kertaan. Suomalaiset kirsikkatomaatit ovat nyt parhaimmillaan ja hintakin on edullinen.

DSC_0019.JPG