vihersmoothie.JPG

Loman jälkeen arkeen on aina hitusen vaikea sopeutua. Itselläni erityisesti aikaisiin herätyksiin. Vetämättömään oloon aamuisin oli keksittävä ratkaisu. Päädyin aloittamaan aamuni vihersmoothiella.

Puutarhan lavatarhan runsas lehtikaalisato on toiminut aamuisten vihersmoothieiden pohjana ja runsasta minttusato on maustanut vihersmoothiet. Vaihtelun vuoksi olen välillä maustanut smoothiet sitruunamelissalla.

Välillä olen myös jättänyt avocadon pois ja lisännyt omenan tai yön yli liotettuja manteleita vihersmoothieen. Varsiselleriä on myös tullut välillä lisättyä vihersmoothieen.

Olen toisinaan lisännyt vihersmoothiehin myös vehnäorasjauhetta ja spirulinaa pakkausten annostusohjeiden mukaan. Nokkosensiemenet ovat myös terveellinen lisä aamun aloitus smoothieen.

Vaihtelua vihersmoothien makuun saat myös käyttämällä sitruunan sijaan limeä tai vaihtamalla omenamehu granaattiomenamehuun. Mehun voi myös jättää pois ja käyttää pelkästään vettä.

Itse olen erittäin aamu-uninen, joten surautan vihersmoothien valmiiksi jo illalla jääkaappiin niin aamulla pääsee vähemmällä.