hirvi burgundinpata.jpg

Syksy on selvästi saapunut vaikka olemmekin saaneet nauttia yllättävän lämpimistä ilmoista. Syksyn tullen etsin aina kirjahyllystä yhden suosikkikeittokirjoistani: Ranskalaisen keittön salaisuudet. Keittokirjan yksi kirjoittajista oli Julia Child. Kattavan keittokirjan parasta antia omasta mielestäni ovat pataruoat.

Syksyn ja talven viikonloppuihin kuuluu meidän perheessämme ehdottomasti pataruoat. Pata uuniin ja ulos muutamaksi tunniksi ulkoilemaan. Kotiin tullessa on vastassa mahtavat tuoksut ja höyryävän kuumaa herkullista ruokaa.

Luen paljon keittokirjoja, ruokalehtiä ja ruokablogeja, mutta hirveän harvoin noudatan reseptejä. Lähinnä vain kerään ideoita ja inspiraatiota omiin kokkailuihini.

Tälläkään kertaa en siis noudattanut orjallisesti Boeuf bouguignon ohjetta. Lihaksi valikoitui appiukolta saatu hirvenpaisti ja herkkusienet korvasin suppilovahveroilla, joita on kuuleemma metsät pullollaan juuri tällä hetkellä. Flunssan kourissa kätvistellessä ei tullut lähdettyä metsään vaan suppikset hain torilta. Torilla oli tarjolla ihanan näköisiä palsternakkoja, joten niitä tuli myös ostettua ja yksi päätyi pataankin.

Resepti on monivaiheinen, mutta sitä kannattaa noudattaa. Maku palkitsee kaiken vaivannäön. Lopputuloksena oli nimittäin paras hirvipata, mitä meidän perheessämme on nautittu.

burgundinpata resepti.jpg