broileri saltinbocca.JPG

Italialainen klassikko resepti saltimbocca valmistetaan oikeaoppisesti vasikasta. Rakastan salviaa ja kesällä sitä kasvaakin monta puskaa yrttimaalla. Talvella salviaa löytyy myös usein keittiöstä kasvilampun alta. Hankin muutama viikko sitten ison salvian puutarhaliikkeestä. Viime viikonloppuna salviaa harvennettiin kokonaisena grillatun porsaansisäfileen marinadiin.

Kiirastorstaina aloitimme pääsiäisen vieton perheen kanssa grillaamalla tietysti parsaa, mutta myös broilerin ohutfileitä. Broileri kuivuu helposti grillissä, mutta pysyy ihanan mehukkaana, kun fileiden ympärille kiepauttaa ilmakuivattua kinkkua. Itse suosin aina schwarzwaldin kinkkua, joka on siis savustettua ilmakuivattua kinkkua. Jos schwarzwaldin kinkkua ei ole saatavilla käy tavallinen ilmakuivattu kinkku ihan hyvin.

Broilerin ohutfileisiin laitoin siis tuoretta salviaa ja käärin ne schwarzwaldin kinkkuun ja lopputuloksena oli siis broileri-satimbocca. Broilerista tuli ihanan mehevää ja muutama salvian lehti antoi yllättävän paljon makua.

Grillattujen parsojen ja boileri saltimboccan lisäksi tarjolla oli kananmuna-caesarsalaattia ja yrttisiä paahdettuja uusiaperunoita.

yrttiperunat.JPG