blinit.jpgVietimme uutta vuotta mieheni kanssa kahdestaan kotona. Päätimme pitkästä aikaa valmistaa blinejä. Blinit valmistan aina äidiltäni perityllä ohjeella. Äitini on kuulemma Blinit Krapin tapaan -ohjeen löytänyt aikoinaan sanomalehdestä. Ravintola Krapihovi sijaitsee Tuusulassa kotikaupunkini naapurissa ja lapsuuden perheeni kanssa kävimme ravintolassa aina kun oli aihetta juhlaan. Idyllinen Krapihovi ravintola Tuusulan rantatiellä on edelleen käymisen arvoinen paikka, jota voin suositella lämpimästi

Kala- ja äyriäisallergian takia meidän blinien lisukkeet eroavat aikalailla perinteisistä. Blinien kera nautimme perinteisesti sienisalaattia, savuporomoussea, venäläisiä suolakurkkuja, hunajaa, smetanaa ja hienonnettua punasipulia.

Tällä kertaa valmistin myös joulun hitiksi noussutta porkkalaa ja kokeilin myös punajuuren valmistusta porkkalan tapaan. Uudet täytteet maistuivat mainiosti blinien kera nautittuna ja sopivat myös vegaaneille, suosittelen kokeilemaan!

Vegaanisen blinireseptin löydät Chocochili -blogista.

kylmäsavulohi porkkanasta.jpg

kylmäsavuporo punajuuresta.jpg

blinit krapin tapaan.jpg