avocado caesar.jpg

Avokadoja on tullut ostettua usein, sillä ne ovat juuri nyt sesongissa. Tällä kertaa käytin avocadoa suosikkisalaatissani eli caesarsalaatissa. Hyvin sopi avokado caesarsalaattiin, ei voi kuin suositella. Ruokaisan lounassalaatin saat lisäämällä avokado-caesarsalaattiin paistettua pekonia tai grillattua broileria. Mikään ei tietysti estä laittamasta molempia. Avokado-caesarsalaatin valmistin arkena, joten päästin itseni helpolla ja krutonkien valmistamisen sijaan paahdoin maalaisleipä viipaleet tarjottavaksi caesarsalaatin kera.

Avokadon syöminen juuri oikean kypsyisenä on ainakin itselleni osoittautunut välillä haastavaksi. Usein ostan useamman avocadon välttyäkseni pettymyksiltä. Usein jotkut avokadoista ovat raakoja ja valitettavasti välillä jo menneet huonoiksikin. Huomasin juuri kaupassa kyltin, jossa kiellettiin avokadojen puristelu. Sanamuoto hiuman huvitti, mutta nyt taitaa olla vielä vaikeampi tunnistaa juuri sopivan kypsiä avokadoja. Vinkata saa, jos tietää takuuvarman keinon!

Blogista löytyy muuten myös Lehtikaali-Caesarsalaatin ohje. Caesarkastikkeella aateloitiin myös grillatut sydänsalaatit, jotka tarjoiltiin pihvien kera. Caesarsalaatinkastikkeen ohje poikkeaa hiukan perinteisestä ohjeesta. Allergioiden takia sardellit on jätetty pois reseptistä ja korvattu suolalla. Halutessasi voit siis lisätä kulhoon kaksi sardellifilettä ennen caesarkastikkeen vatkaamisen aloittamista ja jättää suolan pois kokonaan.