KATSOMASI RESEPTIT

3x Voileipäkakku kesän juhliin

tzatzikivoileipakakkua.jpg

Kesän kuumin juhlakausi on aluillaan, joten päätin koostaa blogin voileipäkakut yhteen postaukseen. Rakastan voileipäkakkuja ja niitä tulee miltei aina valmistettua juhliin kuin juhliin. Usein valmistan juhliin kaksi voileipäkakkua, toisen luottoreseptillä ja toisen kohdalla kokeilen jotain uutta. Useimmiten juhlapöydästä löytyy herkullista tsatsikivoileipäkakkua.

Blogista löytyy myös ohjeet vuohenjuustovoileipäkakkuun ja kauniiseen punajuuri-auravoilepäkakkuun.

Itse koristelen voileipäkakut usein yksinkertaisesti esim. kinkusta, tomaatista tai punajuuresta muotoilluilla ruusuilla ja herneen versoilla. Rucola ja viinisuolaheinä sopivat myös hyvin koristeluun. Tänä keväänä ajattelin käyttää voileipäkakkujen koristeena syötäviä kukkia.

Blogiarkistosta löytyy myös ohje moneen voileipäkakkuun: http://minnankeittokirja.blogspot.fi/search/label/voileip%C3%A4kakku

 

vuohenjuustovoileipakakku.jpg

punajuurivoileipakakku.jpg

Savustettu Feta

savustettu feta.jpg

Viime viikonloppuna mökillä tuli kokeiltua fetajuuston savustusta. Hiukan jännitti onko savustuspussin pohjalla pelkkää juustomössöä. Savustuspussia avatessa yllätyimme iloisesti, sillä feta palat olivat säilyttäneet muotonsa ja saaneet selvästi savua pintaansa. Savun maku tarttuu herkästi maitotuotteisiin ja jo lyhytkin savustus tuo rutkasti makua fetajuustoon.

Savustettujen fetajuustojen pinnalle pusersin grillatun sitruunan mehua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitruunan grillausta, sillä grillaus tuo selvästi makeutta sitruunaan. Savustettujen fetajuustojen pinnalle ripottelin vielä hyvää oliiviöljyä ja tuoretta oreganoa mökin yrttimaasta. Savustettu feta oli todella herkullista ja maistui ihanalta tzatziki-coleslawn kanssa.

tsatsiki coleslaw.jpg

 

Tzatziki-Coleslaw

tzatziki coleslaw.jpg

Edellisessä postauksessa tulikin todettua, että nykyään tulee harvemmin poistuttua ruokakaupasta ilman varhaiskaalia. Tzatziki tai suomalaisittain tsatsiki on ollut minulle suurta herkkua lapsuuden ensimmäisestä Kreikan matkasta lähtien. Muistan hyvin, kun äidin kanssa valutimme bulgarian jogurttia yön yli jääkaapissa tsatsikia varten. Nykyään tsatsikin valmistus käy hiukan helpommin kun kaupasta löytyy kreikkalaista ja turkkilaista jogurttia.

Päätin viime viikonloppuna yhdistää nämä kaksi kesään erottomattomasti kuuluvaa ainesta. Lopputulos oli paljon parempaa kuin olin kuvitellut! Yhteistä täydelliseen varhaiskaalisalaatin kanssa tsatsiki-coleslaw:lla on tilli. Tilli sopii äärimmäisen hyvin yhteen varhaiskaalin kanssa. Blogin kaikki varhaiskaali reseptit löytyvät linkin takaa.

Tsatsiki-coleslaw maistui erinomaisesti grillatun broilerin kera. Tsatsiki-coleslawn kanssa oli tarjolla myös savustettua fetaa, mutta siitä lisää toisella kertaa.

tsatsiki coleslaw.jpg

 

Aasialainen Coleslaw ja kurkkusalaatti

aasialainen kaalisalaatti.jpg

Aasilaisten Ribsien lisukkeeksi valmistin tietysti aasialaiseen teemaan sopivaa coleslawta ja kurkkusalaattia. Varhaiskaalia löytyy tällä hetkellä miltei joka kerta ostoskärryistä kaupassa käydessä, se on vain niiiiiiiiiin hyvää. Aasialainen coleslaw oli ihanan raikasta sekä tulista. Rapeiksi paahtuneet seasamin siemenet viimeistelivät salaatin.

Meillä koko perhe rakastaa perinteisiä hölskykurkkuja. Ribsien lisukkeeksi valmistin niiden aasialaista versiota. Aasialainen kurkkusalaatti oli taivaallista. Rakastan paahdetua seesamöljyä ja tähän salaattiin se sopi erinomaisesti. Molemmat salaatit olivat ihanan raikkaita ja toimivat hyvänä vastapainona rasvaisille ribseille.

kurkkusalaatti aasialainen.jpg

 

Aasialaiset Ribsit

grillikylki.jpg

Ihanat ilmat ovat hellineet ja ruoanlaitto on viikonloppuisin tapahtunut pääasin ulkona grillin äärellä. Viime viikonloppuna grillasimme porsaan ribsejä ja luutonta grillikylkeä. Ribsit maistuivat perheemme aikuisille ja lapsia varten grillasimme luutonta grillikylkeä, joka upposi hiljaisuuden vallitessa jäkikasvuun.

Ribsit ja grillikylki saivat marinoitua yön yli aasialaisessa marinadissa. Marinadia sudittiin myös grillaamisen aikana ribsien sekä grillikyljen pintaan. Lopputulos oli todella herkullinen. Ribsien ja grillikyljen lisukkeeksi valmistin kurkkusalaattia ja cole slawta, tietysti aasialaisilla mausteilla! Lisäkesalaattien reseptit tulossa pian blogiin.

Mukavia grillaushetkiä!

kurkkusalaatti aasialainen.jpg

 

Näytä lisää