Reseptit ja raaka-aineet kotiin kahdelle nyt 42€ (62€) Käytä etu
KATSOMASI RESEPTIT

Viikonlopun hitaat aamut: Täytetyt tomaatit ja parmesan-munakokkeli

täytetyt tomaatit.jpg

Pitkien työpäivien ja viisi henkisen lapsiperheen ruuhkavuosien arjen vastapainoksi hitaat viikonloppu aamut (ja aamiaiset) ovat taivaallisia. Kerran tai kaksi viikossa on mukava kokea tunne ettei ole kiire minnekkään ja voi rauhassa nauttia vielä toisen kupin kahvia.

Tänä viikonloppuna olen ollut esikoisen kanssa kahdestaan kotona. Poika sai päättää lauantain aamiaisen sisällön ja tänään oli minun vuoroni. Olen aina ihmetellyt miksi hotellien aamiaisella on tarjolla täytettyjä tomaatteja. Kertaakaan en nimittäin ole hotellin aamiaisella maistanut hyvää täytettyä tomaattia. Siinäpä siis haastetta kerrakseen sunnuntai aamuksi.

Täytetyt tomaatit oli helppo valmistaa ja yllättäen todella hyviä. Täytetyt tomaatit sopivat aamiaisen lisäksi erinomaisesti brunssitarjottaviksi.

täytetyt tomaatit resepti.jpg

Täytettyjen tomaattien lisäksi valmistin munakokkelia parmesaanilla. Parmesaanilla höystetty munakokkeli oli järisyttävän hyvää! Joten alla resepti.

Parmesan-munakokkeli:

  • 4 munaa
  • 4 rkl ruokakermaa
  • nokare voita
  • ½ dl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • tarjoiluun hienonnettua ruohosipulia

Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Kuumenna pannu miedolla lämmöllä ja sulata voi. Lisää munaseos ja sekoittele munaseosta puuhaarukalla. Kun munaseos alkaa saeta lisää joukkoon parmesan raaste ja mausta suolalla. Kun munaseos on sopivan sakeaa niin ota pannu pois levyltä ja siirrä munakokkeli heti tarjoiluvuokaan (muuten jatkaa kypsymistä). Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Muita herkullisia reseptejä hitaisiin aamuihin tai brunsseihin löytyy blogista aamiainen ja brunssi kategorioiden alta.

parmesan munakokkeli.jpg

 

Parmesan-Lohkoperunat

parmesan lohkoperunat resepti.jpg

Kasvimaalla rehottaa iso puska salviaa. Salvia ja muut yrtit lehtokotilot ovat onneksi jättäneet rauhaan ja olemme saaneet nauttia runsaasta sadosta. Tällä kertaa käytin salviaa lohkoperunoiden maustamiseen. Olin jo laittamassa lohkoperunoita uuniin kun sain idean lisätä raastettua parmesaania perunalohkojen pinnalle.

Jääkaapista löytyi sopivasti parmesaanin kanta, josta riitti juuri sopivasti perunoille. Parmesaania tosin löytyy meiltä aina, koko perhe pitää hyvin siitä huolen ettei parmesaani pääse koskaan meiltä loppumaan. Täytyy sanoa, että parmesaanin lisääminen lohkoperunoiden pintaan oli paras idea vähään aikaan. Lohkoperunoista tuli tavattoman herkullisia ja ihan täydellisiä, kun niiden kanssa oli tarjolla valkosipulimajoneesi.

Paahdettu Kurpitsa-vuo­hen­juus­to­keit­to

paahdettu kurpitsakeitto.jpg

Syksy on saapunut ja ilmat selvästi viilenneet. Viikonlopun aamupäivän ulkoilun jälkeen lounaaksi maistuu taatusti lämmin keitto. Kurpitsat ovat syksyllä sesongissa ja torilta tulikin ostettua myskikurpitsa. Itse pidän eniten paahdetusta kurpitsasta valmistetusta keitosta, joten paahdoin myskikurpitsan tälläkin kertaa. Myskikurpitsan lisäksi laitoin pellille paahtumaan myös valkosipulin kynsiä. Paahdettu valkosipuli toi ihanasti makua kurpitsakeittoon.

Keittoon tuli laitettua myös chevreä. Juustojen suurena ystävänä murustelin chevreä myös keiton pinnalle. Kurpitsakeitto täytyy tietysti tarjoilla paahdettujen kurpitsan siementen kera. Kannattaa paahtaa isompi satsi kurpitsan siemeniä kerralla ja säilyttää niitä purkissa, josta niitä voi lisätä salaatteihin sekä keittoihin tai napostella ihan sellaisenaan.

Lasten kanssa keittiössä: Puolukka-Fudgemuffinit

puolukka toffee muffinit.jpg

Esikoinen halusi leipoa itse synttäreilleen muffineita. Pakkanen on (liian)täynnä puolukoita, joten puolukat valikoituivat raaka-aineeksi. Kirpeitä puolukoita tasapainottamaan löysin kaapista Dr. Oetkerin fudgepaloja. Aikaisemmin ei ole tullut fudgepaloja kokeiltua leivonnassa. Fudgepalat sopivat erinomaisesti muffineihin puolukoiden kanssa ja taatusti tulee fudgepaloja käytettyä toistekkin leivonnassa. Esikoinen oli itse todella tyytyväinen herkullisiin muffineihin.

Lasten kanssa keittiössä: Tupla­suklaa­kek­sit

tuplasuklaa keksit.jpg

Esikoisen kanssa leivoimme hänen synttäreilleen keksejä. Vähän aikaa sitten leivoimme Puolukka-valkosuklaakeksejä, jotka maistuivat koko perheelle. Hyväksi havaitun reseptin pohjalta kehitin tuplasuklaakeksit.

Tuplasuklaakeksit onnistuivat yli odotusten ja keksit hävisivät juhlissa hetkessä parempiin suihin.

Näytä lisää