KATSOMASI RESEPTIT

Avokadodippi ja Sri­rac­ha­ma­jo­nee­si

avokadodippi.jpg

Kuten edellisessä postauksessa tuli todettua niin tein tänä viikonloppuna tyttärien toiveesta itse kananugetteja. Kananugettien lisäksi oli tarjolla mangosalaattia ja korianterikurkkuja. Kananugetit vaativat tietysti myös dippejä.

Avokadoista ja turkkilaisestajogurtista surautin sauvasekoittimella herkullisen avokadipit, joka maustettiin punaisella chilitahnalla ja tuoreella korianterilla. Toiseksi dipiksi valmistin helpon ja herkullisen srirachamajoneesin. Srirachamajoneesin tulisuuden voit päättää itse, mutta meillä sriracha -kastiketta laitettiin peräti 2 rkl majoneesin joukkoon. Perheen aikuisten makuun juuri sopivasti potkua.

Dipit tarjoiltiin siis itsetehtyjen kananugettien kera ja seuraavassa postauksessa luvassa herkullisten kananugettien ohje.

srirachamajoneesi.jpg

 

Mangosalaatti ja ko­rian­te­ri­kur­kut

mangosalaatti.jpg

Viikonloppuna tein tyttärien toiveesta itse kananugetteja ja niiden kera oli tarjolla mangosalaattia ja korianterikurkkuja. Halusin vaihtelua ja raikkautta lisäkesalaatteihin. Näillä salaateilla sitä todellakin tuli. Mangosalaatti oli ihanan värikästä ja sopivan tulista. Ihanan herkullista myös. Mangosalaatti oli hiukan yksinkertaistettu versio perinteisestä thaimaalaisesta mangosalaatista.

Korianterikurkut toivat mieleen kesän ja hölskykurkut. Korianterikurkut maistuivat aivan mahtavilta. Raikkaat salaatit  sopivat erinomaisesti tarjottaviksi itsetehtyjen kananugettien kera. Salaattien ja kananugettien lisäksi oli tarjolla myös dippejä. Dipeistä ja kananugeteista lisää seuraavissa postauksissa.

korianterikurkut.jpg

 

Aamiainen ystävälle

köyhät ritarit.jpg

Sunnuntai aamuna vietimme jo vähän etukäteen ystävänpäivää aamiaisen merkeissä. Itse asiassa nukuimme niin myöhään, että taisi olla kyseessä jo brunssi. Olin ostanut ison briossin ja siitä se ajatus sitten lähti...

Ensin herkuttelimme briossista valmistetuilla munaleivillä, pekoni- ja tomaattisydämillä. Tämän jälkeen sydämellisillä köyhillä ritareilla mascarponen ja marjojen kera. Briossista valmistetut köyhät ritarit olivat ehdottomasti parhaat mitä olen koskaan syönyt. Viimeisistä jopa kinasteltiin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Runsaan aamiaisen/brunssin voimalla jaksoimme jo toisena päivänä peräkkäin tehdä kymmenen kilometrin hiihtolenkin järven jäällä.

ystävänpäivän aamiainen.jpg

 

Tartiflette

tartiflette.jpg

Rakastan raclettea ja sitä on tehtävä ainakin kerran talvessa. Viime vuotisesta Raclette illasta ja sen tarjoiluista voitte lukea linkistä. Tartiflette maistuu taatusti kaikille racleten ystäville. Vanhan blogin puolelta löytyykin resepti ensimmäiseen valmistamaani tartifletteen.  Silloin harmittelin ettei tartifletteen käytettävää reblochon juustoa löytynyt mistään vaan jouduin sen korvaamaan raclet juustolla. Käydessäni tällä viikolla Lidlissä bongasin juustohyllyltä reblochon juuston ja lauantain illallinen oli samantien lyöty lukkoon.

Kymmenen kilometrin hiihtolenkin ja saunan jälkeen tartiflette maistui taivaalliselta. Nappaa tästä siis hiihtolomalle resepti mukaan. Tartiflette on siitä myös kätevä ettei tarvita erillistä raclettegrilliä, vaan ruoka valmistuu uunivuoassa. Lisukkeet voi jokainen valita omien mieltymystensä mukaan, mutta suosittelen valmistamaan vihersalaattia. Salaatti tuo tarvittavaa raikkautta aika raskaan tartifletten rinnalle.

tartiflette lisukkeet.jpg

tartiflette reblochon.jpg

tartiflette illallinen.jpg

 

Chorizolla täytetyt paprikat

täytetyt paprikat.jpg

Tammikuussa tein lasten moctailkutsuille couscousilla täytettyjä minipaprikoita ja silloin päätin, että teen joku viikonloppu lounaaksi couscousilla täytettyjä isoja paprikoita. Tänään päätin toteuttaa tuon idean, mutta kaapista ei löytynytkään couscousia. Käteeni osui kuitenkin pussillinen Myllärin kaurarouhetta, joka toimii erinomaisesti couscousin korvaajana ja on vielä gluteenitonta.

Paprikoiden täytteeseen sain inspiraation Teneriffan lomalla valmistamastani paellasta. Täytteeseen käytin kaurarouheen lisäksi chorizoa, sipulia, kesäkurpitsaa ja fetaa. Maustoin täytteen matkalta tuomallani paellamausteella, jonka voi hyvin korvata savustetulla paprikajauheella, sahramilla ja cayennepippurilla. Miehen kanssa pidimme kovasti täytetyistä paprikoista, mutta lasten suosioon ne eivät kyllä päässeet.

täytetyt paprikat chorizo.jpg

 

Näytä lisää