KATSOMASI RESEPTIT

Rieskakupit ja savuporotäyte

rieskakupit savuporotäytteellä.jpg

Itsenäisyyspäivän illallinen aloitettiin meidän perheessä savuporotäytteellä täytetyillä rieskakupeilla. Pitkään kestäneen sairastelun jälkeen oli ihanaa valmistaa oikein kunnon illallinen.

Idean rieskakuppeihin sain tietysti muffinipellillä valmistettavista tortillakupeista. Joulun lähestyessä olivat myös piparkakkumuotit esillä, joten kokeilin tulisiko niillä sopivan kokoisia kuppeja rieskasta. Yllättäen niistä tuli juuri täydellisen kokoisia. Kerrankin jonkin idean toteutus onnistui ihan nappiin. Paistoin rieskakuppeja uunissa 200 asteessa viiden minuutin ajan ja niistä tuli ihanan rapeita.

Tällä kertaa rieskakupit täytin yhdellä suosikkitäytteistäni eli savuporotäytteellä. Alkuruoka oli todella onnistunut ja rieskakuppeja teen taatusti jatkossakin. Rieskakupit on todella helppo valmistaa ja jokainen voi täyttää ne omalla suosikki täytteellään. Suosittelen kokeilemaan.

rieskakupit.jpg

rieskakupit rullarieskasta.jpg

rieskakupit savuporotäyte.jpg

 

 

Spa­get­ti­kur­pit­sa Carbonara

spagettikurpitsa carbonara.jpg

Herkullisen carbonaran voi valmistaa myös spagettikurpitsasta. Täytyy sanoa, että suhtauduin skeptisesti spagettikurpitsaan. Spagettikurpitsa osoittautui kuitenkin helpoksi valmistaa. Spagetti syntiy käden käänteessä kun haarukalla riipi uunissa paahdettua spagettikurpitsaa.

Kurpitsasta valmistetun spagetin joukkoon sekoitin carbonaran ainekset ja täytyin kurpitsan kuoret uudelleen. Annoksen viimeisteli gratinointi uunissa ja herkullinen spagettikurpitsa carbonara oli valmis. Jos et ole vielä kokeillut spagettikurpitsaa suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

It­se­näi­syys­päi­vän jälkiruoat

sitruuna-lakritsiposset.jpg

Edellisissä postauksissa tuli koottua ideoita itsenäisyyspäivän alkuruokiin ja pääruokiin. Nyt on sitten tietysti jälkiruokien vuoro. Juhlaillallisille tulee usein valmistettua jälkiruokia, jotka voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Näin ollen itse juhlapäivänä jää enemmän aikaa muille valmisteluille.

Suosikki jälkiruoksi ovat meidän perheessä ehdottomasti nousseet posset ja pannacotta reseptit. Tässä koottuna blogin resepteistä omat suosikki posset ja pannacotta reseptit:

Sitruuna-lakritsiposset

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

Kinuskipannacotta ja  puolukoita

Vaniljapannacotta ja hillotut karpalot

posset_resepti.jpg

kinuskipannacotta.jpg

karpalo_pannacotta.jpg

 

It­se­näi­syys­päi­vän pääruoat

osso_bucco.jpg

Edelliseen postaukseen oli koottu alkupala ideoita itsenäisyyspäivän illalliselle. Nyt on sitten tietysti pääruokien vuoro. Talvella on ihan pakko valmistaa herkullista Osso Buccoa. Osso Bucco hautuu hitaasti uunissa, jolloin on hyvin aikaa valmistella illallisen muita annoksia. Osso Buccon voi tarjoilla mm. sitruunarisoton kera.

hollandaisekastike.jpg

Uunissa kokonaisena valmistetun entrecoteen kruuna alusta asti itsetehty mustapippuri-hollandaisekastike. Hollandaisekastikkeen eteen joutuu näkemään aika paljon vaivaa, mutta onneksi kastikkeen maku palkitsee vaivannäön ruhtinaallisesti. Hollandaisekastike maustetaan reippaasti mustapippurilla ja tällöin hollandaisekastike sopii erinomaisesti myös punaisen lihan kera tarjottavaksi.

sienirisotto.jpg

Illallisella voi hyvin tajota myös kasvisruokaa. Herkkutattirisottoa ei taatusti jää yhtään jäljelle niin herkullista se on. Itsenäisyyspäivänä voi hyvin fiilistellä jo hiukan joulua ja valmistaa sinappista porsaan ulkofileetä ja paahdettuja ro­sol­li­juu­rek­sia.

Seuraavaksi blogiin luvassa tietenkin ideoita itsenäisyyspäivä illallisen jälkiruoksi.

sinappinen porsaan_ulkofilee.jpg

It­se­näi­syys­päi­vän alkupalat

itsenäisyyspäivä alkupalat.jpg

Joulukuu on täällä ja muutaman päivän päästä pääsemme juhlimaan Itsenäisyyspäivää. Päätin koota blogiin muutamia ideoita itsenäisyyspäivän illallista varten.

Crostinit ovat yksi alkupala suosikeistani ja itsenäisyyspäivänä maistuu taatusti molemmat versiot:

Crostinit marinoidulla punajuurella ja vuohenjuustolla.

Crostinit vuohenjuustomoussella, uunissa kuivatuilla miniluumutomaateilla ja ilmakuivatullakinkulla.

Crostinien täytteistä voi marinoidut punajuuret ja uunissa kuivatut miniluumutomaatit valmistaa etukäteen jo nyt viikonloppuna niin jää itse juhlapäivälle vähemmän tehtävää.

vuohenjuustomousse.jpg

Rakastan punajuurta ja punajuuri sopii erinomaisesti alukupaloihin. Uunissa paahdetut punajuuret fetan ja tilliöljyn kera tarjottuna ovat taivaallisia. Muffinipellissä valmistuvat vähintään yhtä herkulliset punajuuriterriinit feta tai vuohenjuusto täytteellä. Punajuuriterriinit voi myös hyvin valmistaa edellisenä päivänä.

paahdetut_punajuuret.jpg

vuohenjuusto-punajuuriterriini.jpg

Helpot alkupalat valmistuvat kun täytätä minikrustadit esimerkiksi tsatsikilla. Lisää vinkkejä itsenäisyyspäivän tarjottaviksi luvassa blogiin viikonloppuna.

täytetyt minikrustadit.jpg

 

Näytä lisää