lihapullapaistos-fannijakaneli.jpg

 

Olen oppinut sen, että kun syyshämärät iskee, vähän vilustaa ja ajatukset karkaavat comfort foodeihin - niin noita ajatuksia pitää kuunnella. Silloin katetaan pöytään tuhti annos lämpöä. Minulle, lihapullat ja spagetti ovat juuri tuota ruokaa.

 

Tätä uunissa paistettua vuohenjuusto-lihapullavuokaa on tehty meidän keittiössä vuosia. En oikeastaan muista kumman bravuuri se oli ensin, minun vai B:n, mutta molemmat kokkaa sen nykyisin varmalla mututuntumalla. Usein kun mikään ruokaidea ei tunnut syttyvän päässä, niin tämä muistuu mieleen. Varsinkin näin syksyn puuskissa.

 

Ajatuksena on paistaa lihapulliin pannulla kunnon väri, tehdä nopea punaviinillä maustettu tomaattikastike ja laittaa pullat kastikkeineen uuniin hautumaan. Vuohenjuusto lisätään mukaan viime hetkillä ja annetaan paahtua. Spagetin kanssa nämä lihapullat ovat todellinen klassikko.

 

Lieden ympäristö on kokkailun jälkeen aikamoisen roiskeen peitossa. Sotkusta viis. Hyvä puoli tässä on se, että ruuanlaitosta jää jäljellä myös vajaa viinipullo. Cin cin, maanantaille!

 

muttitomaatteja-fannijakaneli.jpg

lihapullapaistos-fannijakaneli-3.jpg