kevatrullat-2-fannijakaneli.jpg

Nyt on saatava jotain keppoista ruokaa ja rapsakoita kasviksia! Salaattien lisäksi niiden nälkään auttavat vietnamilaiset kesärullat. Eikä rullien tekeminen ole salaatin kokoamista hassumpi juttu.

Vietnamilaisien kesärullien sisään voi kääräistä erilaisia kasviksia, omalla luovalla toteutuksella. Otan mukaan yleensä porkkanaa, kurkkua, paprikaa ja chiliä. Iso kasaa tuoretta korianteria unohtamatta! Tuoreiden täytteiden lisäksi rulliin kannattaa piilottaa ohuita riisinuudeleita, vermisellejä. Ne kypsyvät kuumassa vedessä parissa minuutissa.

Täytteet kääritään riisipaperiin. Pyöreitä arkkeja on saatavilla useissa isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Arkki on paketista ottaessa hauraan kova, ja se pehmennetään vedessä läpikuultavan joustavaksi ennen käärimistä. Paperin on hyvä olla pehmeä, muttei kuitenkaan liian kauan liotettu ettei se repeä täyttäessä. Muutaman harjoituskappaleen jälkeen paperiin saa helposti oikean tuntuman.

Tuoreutta pursuavat rullat kaipaavat seuraksi hyvää kastiketta. Teen dippailua varten yleensä soijapohjaisen kastikkeen, jossa maistuu valkosipuli ja chili. Koko ruuanlaittohetki vaatii puolisen tuntia ja se on ehdottomasti parasta hyvässä seurassa.

Kokoa kaveriporukka saman pöydän ääreen käärimään rullia ja sekoita tarjottavaksi vaikkapa perinteinen GT tai kurkku-gin cocktail.