kuivatut-tomaatit-oljyssa.jpg

Olen ostanut innolla kirsikkatomaatteja. Niissä on vielä ihanat kesäsesongit aromit.

Kuivatin uunissa muutaman rasiallisen pikkutomaatteja. Yleensä käytän ne heti, mutta nyt nakkasin ne purkkiin. Sekoitin oliiviöljyyn kuivattuja yrttejä ja kaadoin puhtaaseen lasipurkkiin tomaattien päälle. (Käsittelen muuten säilöntään purkit aina näin - pesen kuumalla vedellä ja saippualla, ja laitan purkin ja kannen kuivumaan 120-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.)

Öljyssä tomaatit säilyvät herkkupaloina pidempään, parisen viikkoa jääkaapissa. Voin luvata, että purkki on aika ihana ottaa esiin kiireisenä iltana ja lusikoida tomaatteja ja öljyä simppelin pastan tai salaatin päälle. Kesän maut saavat vähän jatkoaikaa!

Lue uunikuivattujen tomaattien ohje ja kokeile!