uppomuna-tomaatti-polenta-fannikaneli.jpg

Viikonlopun tai vapaapäivän aamiaiseen meillä kuuluu melkeinpä poikkeuksetta jossain muodossa kananmunat ja paistetut tomaatit. Rakasten niiden makuja yhdessä.

Jos kaipaan nopean version, teen munakokkelia ja paistan tomaatin puolikkaat halkaistupinta pannua vasten. Tämä setti ei kaipaa mukaan muuta kun hyvää leipää. Ja reilun ripauksen suolaa ja mustapippuria myllystä.

Tällä kertaa päädyin kokkailemaan pyjamassa pidemmän kaavan mukaan. Tein munakokkeilin sijaan uppomunat (parhaita!) ja paistoin oliiviöljyssä pyöritellyt kirsikkatomaatit uunissa pehmeiksi. Skippasin myös leivän ja tein tällä kertaa polentaa.

Polenta eli maissista karkeaksi jauhettu puuroutuva ryyni on huippu raaka-aine nopeisiin lisukkeisiin. Kiehautin nopeasti kypsyvän polentan pehmeän valuvaksi ja raastoin mukaan (yli)paljon parmesaania.

Lusikoin kuumaa polentaa kulhon pohjalle. Kasasin mukaan paistettuja tomaatteja, ilmakuivattuakinkkua ja rucolanlehtiä. Nostin keon päälle uppomunan.

Voisin syödä tällaisen kulhollisen joka aamu. Tai päivä. Tai ilta. Tai oikeastaan ihan milloin vaan.