pekaanipiirakka-fannijakaneli.jpg

Torstaina vietetään Amerikassa kiitospäivää. Meillä on suunnitteilla friendsgiving - rennompi versio perinteisestä Thanksgiving-ateriasta. Kutsutaan ystäviä illaksi syömään. Menu on vielä vähän hakusessa - sieltä löytyy varmaankin ainakin kanaa, ruusukaalia ja maa-artisokkaa. Ja tietysti jälkkäriksi jokin amerikkalainen piirakka - pekaania tai kurpitsaa.

 

Tässä muutama resepti Thanksgiving-pöytään

- Pecan pie, pekaanipiirakka on kiitospäivän klassikko. B inhosi tätä lapsena, ja rakastaa tätä nyt kaiken.

- Kalkkuna on amerikkalaisen juhlapöydän kunkku - meillä se on usein kokonaisena paistettu uunikana.

- Nämä chorizo-ruusukaalit on koukuttavan hyviä!

- Mac 'n cheese on lohturuokien ykkönen tähän aikaan vuodesta.

- Vaahterasiirapilla maustettu pork belly on yksi mahtavin tarjottava ruusukaali kanssa.

- Keittona kiitospäivän menussa on ansaitusti kurpitsakeitto.

- Jälkiruokana B:n suvun perinteiden mukaan tarjoillaan aina pumpkin pie, kurpitsapiirakka.

- Seuraavana päivänä kalkkunan tai kanan tähteistä tehdään mehevät voileivät. Vaikkapa tällaiset kerrosleivät.

 

Olen huomannut tässä syksyllä, että muutamalla pienellä valinnalla saa kummasti lisää energiaa. Se, että asioihin yrittää löytää positiivisen kulman, joskus vaikka vähän väkisin, vaikuttaa heti siihen, että alkaa suhtautumaan automaattisesti haastaviinkin juttuihin positiivisuuden kautta. Olen harjoitellut positiivisuutta ihan tietoisesti, ja kiitollisuus on yksi paras tapa tuoda lisää positiivisuutta elämään.

Siksi näen ehkä kiitospäivänkin tänä vuonna jotenkin uudessa valossa. Meille se tarkoittaa juurikin elämän ihanien asioiden muistamista ja jakamista läheisten kanssa. Ja hyvää ruokaa siinä sivussa - tietysti!

Ihanaa kiitospäivää ja positiivisia ajatuksia marraskuun lopun harmauteen!