pekaanipiirakka-fannijakaneli.jpg

Tänään on Thanksgiving. Sen kunniaksi ajattelin jakaa teidän kanssa kiitospäivän amerikkalaisen klasikkoleivonnaisen, pekaanipiirakan ohjeen. Olen tehnyt piirakka muutamalla eri reseptillä, ja tämä on jäänyt meillä vakkariohjeeksi.

 

Piirakan ohjetta lukiessa tulee helposti epäluulo. Kun tein tätä ensimmäisen kerran, mietin täytettä sekoittaessa, että onkohan tässä nyt todella kaikki mitat oikein. Kulhossa sekoitetaan kasa sokeria, neljä kananmunaa, ja koko pullollinen tummaa ruokosokerisiirappia. Tuntuu, että täytteessä on älytön määrä makeutta, ja seos näyttää liian löysältä. No problem. Tämä kuuluu asiaan.

 

Reseptiin kannattaa luottaa tässä tilanteessa sokeasti. Itse asiassa ruokosokerisiirappi ei olekaan yhtä makeaa kuin useimmat muut siirapit - täytteessä maistuu lopulta makeuden lisäksi myös tummat aromit ja paahteisuus. Kananmunat kypsyttävät täytteen ihanaksi vanukkaaksi. Lopputulos on pehmeän hyllyvä, ja pekaanipähkinät karamellisoituvat pinnalla herkullisiksi osumiksi.

 

Täytteen lisäksi, tykkään tässä ohjeessa erityisesti piirakkapohjasta, joka tehdään fariinisokeria käyttäen. Se on murea ja täyteläinen, ja ennen kaikkea helppo. Taikinaa ei tarvitse kaulia vaan sen voi näppärästi painella piirakkavuokaan sormin.

 

Piirakka paistuu hitaasti uunissa folion alla reilun tunnin, ja se kannattaa myös jäähdyttää rauhassa. Parasta piirakka on edellisenä päivänä tehtynä niin, että se on ehtinyt hyytyä hyvin jääkaapissa yön yli. Sain muuten piirakan maustamiseen hyvän vinkin tuttavalta - täytteeseen voi kaataa myös lorauksen bourbonia tai konjakkia. Toimii!

 

Kiitospäivään kuuluu rakkaat ihmiset ja kiitollisuus elämän tärkeistä asioista. Niitä on onneksi ihanan paljon, ja te kuulutte myös niihin! Kiitos mukana kokkailusta ja omien kokemusten jakamisesta! On mahtavaa saada toteuttaa omaa intohimoa ruokaan, ja jakaa niitä hetkiä täällä teidän kanssa. Iso kiitos myös Maku-tiimille - olette kyllä inspiroiva porukka!

 

Happy Thanksgiving!

 

Kurkkaa ohje myös meidän toiselle kiitospäivän suosikkipiirakalle.