uuniperunat-fannijakaneli-2.jpg

Niin kuin kerroin eilen, meidän keittiö-action tammikuussa liittyy lähinnä pakkaamiseen ja muuttamiseen. Tässä vaiheessa luurangot tulevat kaapista, minä joka en ole koskaan tunnustanut kerääväni mitään, katselen astiakaappeihin huokaillen. Taidan todella rakastaa astioita. Muuttamisen näkökulmasta ihan liikaa. (Taitaa kulkea suvussa tuo piirre, siskon ja äidin kaapit kertovat samaa tarinaa.)

 

Päätin kokkailla jääkaapin sisältöä tyhjemmäksi ennen muuttoa. Perunoita, kirsikkatomaatteja, mozzarellaa ja pestoa löytyy sieltä melkeinpä aina. Potato skins eli suomeksi hieman oudosti kääntyvät perunankuoret on helppo ruoka tähän tilanteeseen. Ne paistuvat uunissa itsekseen eikä pilkkomistyötä veitselle tule nimeksikään.

 

Täytetyt perunankuoret tehdään kypsistä uuniperunoista. Hyvin pestyt rosamundat (tai muu jauhoinen perunalajike) paistetaan uunissa pehmeiksi kokonaisena - siihen menee noin tunti. Perunat halkaistaan ja puolikkaisiin kaiverretaan lusikalla kuoppa täytteille. Ideana on, että kuoreen jää vielä kiinni ohut kerros perunaa. (Pois lusikoitu osa kannattaa säästää, ja lisätä vaikkapa kasvissosekeittoon.) Parasta perunankuorissa on rapeus, niinpä kaiverretut perunat valellaan pestolla ja paistetaan rapeiksi uunissa ennen täytteen lisäämistä.

 

Täytä perunat muutamalla kirsikkatomaatilla, pehmeällä mozzarellajuustolla ja tyrkkää takaisin uuniin. Kun juusto on sulanut, ateria on valmis. Jos pidät balsamicosta (hep!), raidoita perunat valmiilla balsamikastikkeella (kuten Rajamäen kastikkeella).

 

Ripottele lopuksi reilu kasa tuoretta rucolaa ja basilikaa perunoiden päälle. Happy times, muutonkin keskellä. Hauskaa viikonloppua kaikille!

uuniperunat-fannijakaneli-3.jpg