uunikana-3-fannijakaneli.jpg

 

Maanantaihan se siellä. Ja vielä melkoisen sateisena ja harmaana. Kutsun tällaista ilmaa Shipping News -sääksi. Kaikki, jotka olette nähneet tuon Lasse Halströmin leffan tiedätte mitä tarkoitan. Sumua, usvaa - ulappa, jota ei näy.

 

Niinpä ajattelin tuoda vähän väriä keittiöön. Ja mikä olisi parempi tähän hommaan kun sitrukset. Sitruuna ja appelsiini, the stage is yours.

 

Kokonainen uunikana on aikamoisen helppo tapaus. Toki sen kypsyminen vie filepihvejä kauemmin, mutta se paistuu tyytyväisenä itsekseen uunissa reilussa tunnissa. Kanan maustaminen onnistuu mielestäni parhaiten kun yrtit ja maut sekoittaa voihin, joka työnnetään nahkan alle. Liha muhii maustevoin kanssa ihanan meheväksi ja nahkasta tulee rapea. Ja mikään ei voita luun kanssa kypseneen lihan makua. Ihan eri maata kuin pihvit.

 

Tykkään paistaa kanan sipulipedin päällä. Yksi syy siihen on yksinkertainen laiskuus. Kanaa ei tarvitse irroitella vuoasta eikä palanutta nahkaa rapsutella irti tiskialtaassa. Toinen syy on maku. Sipuleiden päällä kellivän kanan paistoneste maustuu ihanan pehmeäksi, melkein kuin sipulikeiton makuiseksi makupommiksi.

 

Vuoan pohjalle kertynyt paistoneste kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tein siitä nopsan kastikkeen kattilassa lisäämällä mukaan juuri puristettua appelsiinimehua. Ei muuta. Kastike keitetään kasaan niin, että sen nestemäärä tiivistyy noin puoleen. Ja uskokaa, niin tiivistyy makukin.

 

Reseptin kaikki raaka-aineet tulee käytettyä kokonaan, ja samat maut seuraavat niin kanassa kun kastikkeessakin. Aika kiva flow. Toivotaan sitä myös tälle marraskuun ensimmäiselle viikolle.

uunikana-raaka-fannijakaneli.jpg

uunikana-fannijakaneli.jpg

uunikana-2-fannijakaneli.jpg