bolognese-fannikaneli.jpg

Tomaattimurskassa lilluva jauheliha. Siltä näyttää ei niin onnistunut pasta bolognese.

Jos et ole koskaan oikein ihastunut bologneseen, suosittelen kokeilemaan tätä helppoa ohjetta. Tähän ihanan täyteläiseen ja upean tuoksuiseen bolognese-kastikkeeseen ei nimittäin lisätä ollenkaan tomaattimurskaa. Reseptin salaisuus on klassikko makuyhdistelmä italialaisessa keittiössä (porkkana, selleri, sipuli) ja pitkä haudutusaika. Punainen väri ja tomaattisen tumma aromi tulee kastikkeeseen tomaattipyreestä.

Annan bologenesen porista hiljalleen yleensä lähemmäksi kolme tuntia. Pikaruokaa tämä ei siis ole, mutta valmisteluja ruoka ei liiemmälti kaipaa. Vihannekset kuutioidaan pienen pieniksi paloiksi ja raaka-aineiden aromeja herätellään hetki aluksi padassa käännellen. Sen jälkeen ruoan voi jättää valmistumaan itseksekseen kaikessa rauhassa.

Teen bolognesea usein perjantai-iltaisin. Samalla kun ruoka hautuu keittiössä, ehdin vähän siivoamaan B:n kanssa. Kun perjantain siivous on tehty, pöytä katettu ja kynttilät sytytetty, ruoka onkin valmista.

Keitä bolognesen kaveriksi spaghettia tai oikeastaan minkä tahansa muotoista pastaa. Tykkään itse kierrepastasta, fusillista bolognesen kanssa. Raasta pinnalle parmesaania ja kaada laseihin viiniä. Istahda pöytään siistissä kodissa. Päivän ihanin hetki.

bolognese-2-fannikaneli.jpg