talvikeitto-fannijakaneli-2.jpg

Voihan talven viima. Brrrr. Viikonloppu oli nätti ja täynnä aurinkoenergiaa, mutta niin oli purevaa pakkasta ja tuultakin.

 

Odotin koko viikon sunnuntaita ja aikaa tehdä ruokaa rauhassa, ilman hoppua. Ihanin sunnuntairuoka on sellainen jota ehtii rakennella ja haudutella rauhassa. Vähän niin kun nyhtöpossu ja tämä talvinen keitto. En ehtinyt eilen kirjoittamaan ohjetta tänne, mutta halusin heti näpyttelemään sen tänne töiden jälkeen. Maut oli nimittäin niin mielettömät, että keitto ja liha on kyllä parin tunnin hauduttelun väärti!

 

Paiston ison kilon palan porsaan kasleria simppelissä liemessä. Porkkanaa, selleriä ja sipulia. Samat klassiset maut laitoin liemen lisäksi myös keittoon, ja lihan paistoneste ei mene hukkaan kun sen hulauttaa mukaan keitonliemeen. Murea liha revitään pieneksi ja puolet lihasta voi laittaa jääkaappiin jemmaan odottamaan seuraavan päivän ruokaa. (Aika ihana ylläri jääkaapissa kun tulee maanantaina väsyneenä kotiin!)

 

Samat maut ja raaka-aineet toimivat siis nyhtöpossun kun keitonkin valmistamisessa. Ja vaikka aikaa kuluu, tämän ruuan tekeminen on mukavan leppoisaa ja rentouttavaa. Jos haluat rakennella possuun vielä syvempää makumaailmaa, kokeile myös tätä reseptiä!

 

Höyryävän keittolautasen myötä toivottelen kaikille leppoisaa viikkoa! Vapise viima ja pakkanen!

talvikeitto-fannijakaneli-3.jpg

talvikeitto-fannijakaneli-4.jpg

talvikeitto-fannijakaneli.jpg