semifreddo-omenat-fannijakaneli.jpg

 

Trallalaaaa, nyt on jälkkärin aika!

 

Enkä rallattele täällä innoissani ihan turhaan. En nimittäin ole malttanut odottaa, että saan hiottua tämän reseptiin valmiiksi, ja pääsen jakamaan sen teidän kanssa. Nyt ollaan hyvän äärellä, äärimmäisen hyvän äärellä.

 

Brown butter tai beurre noisette eli ruskistettu voi on ollut ruokatrendi jo jonkin aikaa. Ideana on kuumentaa voita niin, että se ruskistuu ja kirkastuu kauniin siirappisen väriseksi, samalla siitä erottuu pohjalle voin maitoainekset ja aromi muuttuu melkeinpä pähkinäiseksi.

 

Ruskistettu voi on helppo tehdä. Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä välillä kattilaa pyöräytellen. Voin pintaan alkaa kertyä vaahtoa ja väri muuttuu kultaisen ruskeaksi. Tässä kohtaa kannattaa pitää katse kattilassa, sillä ruskistetun ja palaneen voin välillä on vain hetki. Kun kattilasta nousee pähkinäinen tuoksu, väri alkaa syventyä ja pohjalle erottunut osa alkaa tummua, silloin homma on valmis. Ota kattila pois lämmöltä ja kaada ruskistettu voi kulhoon jäähtymään. Kaikki kattilan pohjalle jääneet ruskeat sattumat jätetään sinne.

 

Niin, ja sitten voin ruskistamisesta toiseen kivaan aiheeseen nimittäin semifreddoon! Italialainen jäädyke syntyy kermavaahdon ja keltuaisvaahdon yhdistelmästä, eikä siihen tarvita jäätelökonetta tai muita vempaimia (paitsi sähkövatkain). Jäädykkeen päälle lusikoidaan pannulla nopsasti paistetut kaneliset omenat.

 

Onnellisia jälkkärihetkiä viikonlopulle!

 

semifreddo-omenat-fannijakaneli (2).jpg