mansikka-biscuitit-fannikaneli.jpg

Piimä on yllättävän usean reseptin salainen ase.

Amerikkalaisissa resepteissä listataan usein raaka-aineeksi butter milk, ja sen lähin vastine on meillä kotoisa piimä. Leivonnaisiin piimä tuo aavistuksen happamuutta taittaen liikaa makeutta ja ihanan mehevän rakenteen. Mansikka-biscuitit ja lähes täydelliset mustikkamuffinssit eivät olisi yhtä herkullisia ilman piimää. Muistan mummon laittaneen piimää myös maustekakkuihin, ja ajattelin tänä syksynä kokeilla porkkanakakkua piimällä.

Kastikepohjana piimä on voittamaton kun haetaan kuohkeaa ja aavistuksen hapanta lopputulosta. Kastikkeesta tulee huippu ilmava kun sitä ravistelee ihan kunnolla. Amerikkalainen ranch-kastike kannattaa tehdä piimään ja samoin tämä sinihomejuustokastike.

Kun piimäpurkkiin jää jämät, etsin usein ruokablogeista ja Pinterestistä ideoita uusille resepteille. Tai sitten juon lasillisen piimää oikein kylmänä. B ei edellenkään yli kymmenen vuoden Suomessa asumisen jälkeen ymmärrä miten piimää voi juoda. No one drinks butter milk! Ehkä lopulta saan ujutettua lasillisen meidän perheen amerikkalaisellekin.

Mihin reseptiin tykkäät käyttää piimää?

 

Tallenna

TallennaTallenna