haranhannat-fannikaneli.jpg

Melkein jokainen talviviikonloppu meillä hautuu uunissa jonkilainen pata. Tällä kertaa ajattelin jakaa teidän kanssa yhden meidän suosikin, häränhäntäpadan.

Luin ruokatarinoita vanhanajan roomalaisista resepteistä. Yksi perinteinen resepti on tomaattinen häränhäntäpata, coda alla vaccinara. Sen pohjamaku syntyy tyypillisestä kolmikosta - porkkanasta, varsiselleristä ja sipulista. Reseptin mausteyhdistelmä oli meille ihan uusi, ja kutkuttavan herkullisen kuuloinen, nimittäin pata maustetaan meiramilla, neilikalla ja kanelilla.

Häränhäntä on loistava raaka-aine pataruokiin ja keittoihin. Tykkään, että palasta löytyy muutakin kun pelkkää lihaa, kuten luuta ja rustoa, sillä tuo se pataan upeaa makua. Ja eipä ollut häränhännillä hintaakaan huimasti!

haranhanta-pata-2-fannikaneli.jpg

haranhanta-pata-3-fannikaneli.jpg

Naudanliha saa hautua tomaatin ja valkoviinin kanssa pitkään. Meillä pata oli uunissa varmastikin reilut 3 1/2 tuntia. Ja ai että mitkä aromit padasta nousikaan kun nostin kannen pois. Me syötiin pataa rapean leivän ja punaviinilasillisen kanssa. 

Ja syötävää riitti vielä seuraavaksikin illaksi parpardellen kanssa syötäväksi. Padan tähteet ja revitty liha toimii muuten erinomaisesti maanantain valmiina ateriana - se ehtii lämmetä sillä aikaa kun keität pastan.

Rentoa viikonloppua!