risotto-kaalikaaryleet-fannikaneli.jpg

Löysin kaupasta hyvännäköisiä savoijinkaaleja. Se on ehdottomasti yski kaalisadon suosikkini, ja päätin tehdä niiden upeista lehdistä kääryleet.

Savoijinkaalista kaalikääryleiden tekeminen on helppoa kun mikä. Niitä ei tarvitse keitellä vaan käyttää nopeasti kiehuvassa vedessä kattilassa. Niiden pehmeä rakenne avittaa pötkylöiden käärimisessä - ja ne ovat vielä nättejäkin kun mikä! Kyllä kääryleiden tekemiseen tovi vierähtää, mutta homma on kuitenkin leppoisaa ja maku ehdottomasti vaivan arvoinen.

savoy-kaali-fannikaneli.jpg

Ison kaalinlehtipinon täytteeksi tein kattilallisen risottoa tämän blogin inspiroimana. Näissä kaalikääryleissä ei ole ollenkaan lihaa - täytteenä toimii täyteläinen risotto, aurinkokuivattujen tomaattien sattumat ja aavistus punaista pestoa.

Kauppoihin on tullut nyt niin paljon kaaleja ja muutamia kurpitsojakin, että ei tässä muu auta, kun kääntää keittiössäkin ajatukset pikku hiljaa syksyyn. Ainakin näiden kaalikääryleiden äärellä, tuo ajatus tuntuu ihan mukavalta.

risotto-kaalikaaryle-2-fannikaneli.jpg

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna