porkkana-linssisalaatti-fannijakaneli.jpg

Olin kuulkaas aika iloinen tyyppi kun kävelin Hakaniemen kauppahallia ympäri. Joka ikiseen ruokainspiraatioon löytyy kyllä raaka-aineet! Erityisen leveä hymy hiipi huulille (missäs muualla kun) juustotiskin kohdalla. Juusto ja minä, erottamattomat.

 

Juustotiskin eturivissä napotti ricotta salata. Yksi mieleenpainuvin löytö ensimmäiseltä Italian reissulta vuosia sitten oli juurikin ricotta salata -juustoa. Se on tuttuun pehmeään ricottaan verrattuna huippusuolaista ja napaksi pakattua juustoa. Parin kuukauden kypsyttämisen tuloksena, ricotta salata on voimakkaan makuista ja murenevaa. Ja yksinkertaisesti mielettömän hyvää.

 

Ettei juustoherkuttelu jatkuisi meidän arjessa ihan joka ruuassa, niin tämä lautasellinen on täyttä terveyttä - juuston muruista huolimatta. Jos et saa käsiisi ricotta salataa niin feta passaa yhtä hyvin. Ajatuksena on, että juuston murut toimivat kivoina suolaisina sattumina. Nopeasti pannulla valmistuvassa linssisalaatissa on myös paljon muita omia suosikkimakujani - sitruunaa, sipulia, kapriksia ja iso kasa tuoretta korianteria.

 

Terveellisiä pikaruokaideoita ei ole kyllä koskaan liikaa, ja purkkilinsseistä saa näppärästi ruokaisan salaatiin vajaassa vartissa. Tykkäsin erityisesti miten keväiseltä olo tuntui tätä syödessä. Eikä pelkästään keväiseltä, vaan toivottavasti viikonlopun herkuttelun jälkeen myös keveämmältä.

 

Mitä kookkaat kun tekee mieli jotain nopeaa, keväistä ja kevyttä?

porkkana-linssisalaatti-2-fannijakaneli.jpg

porkkana-linssisalaatti-3-fannijakaneli.jpg